09:49 uur 22-04-2024

De regering van Mongolië en The Nature Conservancy brengen ‘Eternal Mongolia’ tot stand, een traject om de nationale klimaat- en biodiversiteitsdoelen te bereiken

Eternal Mongolia zal zorgen voor het behoud van uitgestrekte natuurgebieden op gemeenschapsniveau, waaronder het laatste intacte gematigde grasland van de planeet.

ULAANBAATAR, Mongolië–(BUSINESS WIRE)– Vandaag hebben de regering van Mongolië, The Nature Conservancy (TNC) en anderen de lancering aangekondigd van Eternal Mongolia – een Project Finance for Permanence (PFP). Met dit initiatief wil Mongolië permanent behoud en duurzame gemeenschapsontwikkeling bereiken voor dit Centraal-Aziatische land, waarvan de uitgestrekte steppe het laatste grote stuk intact gematigd grasland op onze planeet is.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240421068102/nl/

Mongolia's Nationally Protected area, Toson Hulstai. ©TNC

Mongolia’s Nationally Protected area, Toson Hulstai. ©TNC

Eternal Mongolia is een onderhandeld partnerschap dat USD 198 miljoen aan nieuwe investeringen zal opleveren over een periode van 15 jaar om de ambitieuze doelen van Mongolië te ondersteunen en te zorgen voor permanent behoud en duurzame gemeenschapsontwikkeling in en rond beschermde gebieden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Rachel Winters

rwinters@tnc.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr