20:27 uur 17-04-2024

JLR kiest voor Alkegen om geavanceerde thermische bescherming te bieden aan zijn batterijsystemen van de volgende generatie

De EV-batterijoplossingen van Alkegen bieden superieure thermische bescherming en ongeëvenaarde flexibiliteit voor een reeks JLR-voertuigen

IRVING, Texas–(BUSINESS WIRE)– Alkegen, een hoogwaardig bedrijf in speciale materialen dat baanbrekend is met innovatieve oplossingen voor de batterij-industrie, heeft vandaag aangekondigd dat JLR heeft gekozen voor het nieuwe assortiment producten voor anti-thermische verspreiding van Alkegen om de ultieme thermische bescherming te bieden aan de elektrische voertuigen van de volgende generatie van JLR.

De nieuwe productlijn introduceert een reeks flexibele, geavanceerde oplossingen die meerdere beschermingsniveaus voor de hele batterij bieden. De veelzijdigheid van deze producten zorgt voor een naadloze integratie in diverse toepassingen binnen het batterijontwerp, wat de aanpasbaarheid ervan op verschillende elektrische voertuigmodellen aantoont.

“We zijn verheugd om samen te werken met JLR bij het steunen van de ambitieuze Reimagine-strategie en ons gedeelde doel om een duurzamere wereld te creëren,” aldus Gaetan Borgers, Battery Group President van Alkegen. “We kijken ernaar uit om samen te werken met zowel JLR als zijn gelaagde leveranciers om zowel superieure thermische bescherming als ongeëvenaarde flexibiliteit aan het productontwerp te leveren.”

Alkegen zal een cruciale rol spelen bij het ondersteunen van het ontwerpproces van JLR en bij het assisteren bij de materiaalselectie voor het beheer van anti-thermische verspreiding binnen het batterijpakket. De productie voor de nieuwe productlijn zal met onmiddellijke ingang worden opgevoerd, in overeenstemming met de tijdlijn voor integratie in de toekomstige EV-programma’s van JLR.

Alkegen levert al tientallen jaren oplossingen voor thermisch beheer, duurzaamheid en rijveiligheid aan grote auto-OEM’s. Alkegen blijft een breed portfolio van batterijmateriaaltechnologieën opbouwen om de veiligheid van op lithium gebaseerde batterijpakketten te verbeteren en tegelijkertijd de levensduur van batterijen te verlengen en de oplaadtijd te versnellen. Ga voor meer informatie over de recente innovaties van Alkegen op de markt voor EV-batterijen naar www.alkegen.com/battery.

Ga voor meer informatie over Alkegen naar www.alkegen.com.

Over Alkegen

Alkegen creëert hoogwaardige speciale materialen die worden gebruikt in geavanceerde toepassingen, waaronder elektrische voertuigen, energieopslag, filtratie, brandbeveiliging en hogetemperatuurisolatie. Door gebruik te maken van een verticaal geïntegreerde aanpak binnen ons brede scala aan technologieplatforms, streeft Alkegen naar het bereiken van energie-efficiëntie, vermindering van vervuiling en verbeterde veiligheid voor personen, constructies en apparatuur. Onze overkoepelende missie is om de wereld te helpen gemakkelijker te ademen, groener te leven en verder te reiken dan ooit tevoren. Alkegen heeft meer dan 60 productiefaciliteiten in 12 landen en heeft wereldwijd meer dan 7.500 werknemers. Meer informatie is beschikbaar op www.alkegen.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kristen Weiss

kweiss@alkegen.com
352.424.3169

Check out our twitter: @NewsNovumpr