14:33 uur 15-04-2024

Counter UAS Technology Europe 2024: Echodyne houdt lezing tijdens belangrijk C-UAS-congres en breidt flink uit op de Europese markt

Echodyne leidt een discussie tijdens een belangrijk C-UAS-evenement in een tijdperk van verdere proliferatie van drones en UAS-technologieën in de regio. Het bedrijf investeert aanzienlijk in de groei van haar Europese team

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Echodyne, een bedrijf dat radarplatforms produceert, is verheugt bekend te maken dat het bedrijf een lezing zal houden tijdens het jaarlijkse congres Counter UAS Technology Europe 2024, dat op 16-17 april 2024 plaatsvindt in het Marriott Hotel Grosvenor Square in Londen. Leo McCloskey, VP Marketing van Echodyne, zal enkele belangrijke ontwikkelingen bespreken op het gebied van nauwkeurigheid en mobiliteit van counter-UAS. De deelname van Echodyne aan het evenement van dit jaar volgt op de aanzienlijke uitbreiding van de aanwezigheid van het bedrijf in de regio, met nieuwe teamleden die in Europa zijn gevestigd.

Het congres wordt georganiseerd door de SAE Media Group en is gericht op het bijeenbrengen van Europese stakeholders op het gebied van C-UAS om te praten over de groeiende proliferatie van kleine drones en UAS-technologie (Unmanned Aircraft Systems) en over de noodzaak voor Europese strijdkrachten en veiligheidsdiensten om kritieke nationale infrastructuur en personeel in binnen- en buitenland te beschermen door middel van geavanceerde C-UAS-operaties.

Drones vormen een steeds grotere dreiging tot ver buiten het slagveld, met een lading en operationele mogelijkheden die een uitdaging vormen voor bestaande sensoren en systemen. De dreiging voor logistiek, missies en oorlogspersoneel is enorm en groeit nog steeds, van laagvliegende, trage en zeer effectieve kleine UAS tot de grotere UAS die worden aangeduid als Group 3. Een deel van de uitdaging zijn sensoren die nauwkeurig de luchtruimcoördinaten van de inkomende UAS kunnen volgen en doorgeven. Het Metamaterials Electronically Scanned Array (MESA®) van Echodyne is op unieke wijze hiertoe in staat.

De kostensymmetrie is een andere uitdaging, aangezien relatief kleine groeperingen tegen lage kosten UAS-wapens kunnen aanschaffen waarvan de afweersystemen ettelijke miljoenen kost. De radarsystemen van Echodyne bieden een optimale balans tussen goedkope, geavanceerde commerciële off-the-shelf (COTS) technologie en krachtige, actieve bundelvormende ESA-precisie voor de bouw van de krachtigste, low-SWaP-radarsystemen op de markt. Met opties voor de integratie van zowel bewerkte als onbewerkte gegevens, genereren de radarsystemen van Echodyne de nauwkeurigste gegevens voor het detecteren, volgen, targeten en onschadelijk maken van UAS-dreigingen.

“Voor de oplossing van het ‘droneprobleem’ zijn technologie en software nodig die, eenmaal geïntegreerd, hoogwaardige, bruikbare gegevens leveren, afkomstig van COTS-platforms waarvan het verlies overkomelijk is,” aldus Todd Fraser, Chief Revenue Officer van Echodyne. “De behoeften van klanten zijn onderhevig aan snelle en ingrijpende veranderingen, van vast en draagbaar tot uitermate mobiel, van bemand en onbemand tot platforms, van bereik als enige factor tot een grotere nadruk op ruimtelijke nauwkeurigheid. Echodyne breidt uit om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika naar commercieel exporteerbare radarsystemen met lage SWaP en superieure ESA-prestaties.”

Wie meer wil weten over het radarsysteem van Echodyne voor C-UAS-operaties, met inbegrip van Remote Weapons Stations (RWS), SHORAD-programma’s (Short Range Air Defense), en meer, wordt uitgenodigd om de sessie van Echodyne bij te wonen op de het congres Counter UAS Technology Europe 2024, op 16 april 2024, 11.00 uur BST. Wie niet aanwezig kan zijn, kan hier rechtstreeks contact opnemen met een lid van het Echodyne-team.

Over Echodyne

Echodyne, een bedrijf dat radarplatforms produceert, is een Amerikaans bedrijf dat geavanceerde radaroplossingen ontwerpt en produceert voor defensie-, overheids- en commerciële markttoepassingen. De gepatenteerde MESA®-architectuur (Metamaterials Electronically Scanned Array) van het bedrijf is een unieke doorbraak op het gebied van geavanceerde radartechniek. Voor de innovatieve MESA-radars van Echodyne wordt gebruik gemaakt van standaardmaterialen en productieprocessen om de kostenbarrière van hoogwaardige radarsystemen te doorbreken. Het resultaat is een solid-state, low-SWaP, exporteerbare, commerciële radar met geavanceerde softwaremogelijkheden die superieure prestaties, ongeëvenaarde gegevensintegriteit en uitzonderlijke situationele inlichtingen levert. Het bedrijf is een particuliere onderneming en wordt ondersteund door onder meer Bill Gates, NEA, de Madrona Venture Group, Baillie Gifford, Northrop Grumman en Supernal. Meer informatie: Echodyne.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Taylor Maurits

Wise Up PR voor Echodyne

echodyne@wiseup.pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr