08:20 uur 11-04-2024

Wereldwijde motivatie voor ‘Quit Like Sweden’ zal het leven van miljoenen rokers redden

BRASÍLIA, Brazilië–(BUSINESS WIRE)– INTERNATIONALE gezondheidsexperts schaarden zich vandaag achter een grote nieuwe mondiale inspanning om het Zweedse succes als het gaat om het elimineren van roken te herhalen door een alomvattende aanpak te omarmen die wereldwijd vele miljoenen voortijdige sterfgevallen zou kunnen voorkomen.

Quit Like Zweden (QLS), gelanceerd op een conferentie in Brasilia met medische professionals, politici en beleidsmakers, zal landen over de hele wereld motiveren en ondersteunen om de triomf van Zweden na te volgen, dat op het punt staat het eerste land te worden dat later dit jaar officieel de status ‘rookvrij’ zal bereiken.1

QLS-oprichter Suely Castro, een in Brazilië geboren voorvechtster van schadebeperking, verklaarde: “Zweden heeft deze opmerkelijke prestatie bereikt door ervoor te zorgen dat veiligere alternatieven voor roken toegankelijk, acceptabel en betaalbaar zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op via media@quitlikesweden.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr