23:54 uur 11-04-2024

Contentful benoemt Karthik Rau tot CEO

DENVER & SAN FRANCISCO & BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Contentful maakte vandaag bekend dat haar raad van bestuur Karthik Rau tot nieuwe Chief Executive Officer heeft benoemd, als opvolger voor Steve Sloan, die sinds 2019 de functie van CEO heeft waargenomen.

Voor Contentful betekent Karthik meer dan 20 jaar ervaring in leiderschap als oprichter van bedrijven en doorwinterde operating executive. Onlangs was Karthik de oprichter en CEO van SignalFx, een cloudmonitoring-bedrijf dat zich toespitst op DevOps-teams, en dat voor $1,05 miljard door Splunk is overgenomen. Daarvoor vervulde Karthik verschillende leiderschapsfuncties in de sector, waaronder Vice President of Product Management & Worldwide Marketing bij VMware tijdens de prille groeijaren van dit bedrijf. Karthik was een van de hoofdexecutives die de VMware IPO leidde, de grootste technologie-IPO van 2007.

“Content werd een van de belangrijkste pijlers van de digitale strategie van elke organisatie,” zegt Rau. “De opkomst van generatieve AI zal zorgen voor een exponentiële groei in content en de verschuiving van verouderde contentbeheerssystemen naar het schaalbare en flexibele platform voor samenstelbare content van Contentful, toonaangevend op de markt, in een stroomversnelling brengen. Ik ben enthousiast om op ons platform en ons bedrijfssucces te kunnen bouwen om onze klanten meer waarde aan te bieden, te beginnen met ons onlangs gelanceerde Contentful Studio-product.”

“Karthik is de geknipte persoon om ons te leiden tijdens de volgende fase van ons groeitraject,” zegt Sascha Konietzke, medeoprichter en Chief Strategy Officer van Contentful. “Hij is een succesvolle, visionaire ondernemer, die zowel in marktcreatie als het creëren van waarde voor ondernemingen zeer bekwaam is. Karthik is ook een voortreffelijke leider van mensen, en dat is voor ons van cruciaal belang. Zijn vermogen om actief te luisteren, zijn samenwerking en zijn daadkracht staan garant voor teams die van aanpakken weten.”

Konietzke voegt hieraan toe: “We zijn Steve oprecht dankbaar voor zijn toegewijde leiderschap de voorbije vier jaar. In die periode zijn de jaarlijkse terugkerende inkomsten van Contentful gestegen van minder dan $40M tot bijna $200M, ons aantal klanten tot meer dan 4.000, terwijl ons team is toegenomen van om en bij 250 leden, bijna allemaal tewerkgesteld in Berlijn, tot wereldwijd 800 mensen. We zijn dankbaar voor de aanzienlijke bijdragen die Steve aan het bedrijf leverde en weten dat Contentful goed gepositioneerd is voor de interessante mogelijkheden in het verschiet in ons volgende hoofdstuk.”

Over Contentful

Contentful is het intelligente platform voor samenstelbare content dat alles van de digitale content van een organisatie ontsluit om klantenervaringen met grote impact te bezorgen, waardoor content een strategische business-asset wordt. Het Contentful Platform, de Contentful Studio en het Contentful Ecosystem combineren de flexibiliteit van samenstelbare content met de intelligentie van AI, om digitale teams de mogelijkheid te bieden om business momentum aan te sturen aan de hand van samenwerking, snelheid en schaal. Contentful zorgt voor innovatieve contentervaringen binnen merken, regio’s en kanalen voor organisaties over de hele wereld, waaronder bijna 30% van de Fortune 500. Voor meer informatie gaat u naar www.contentful.com.

Contentful, het logo van Contentful en andere hier opgesomde handelsmerken, zijn geregistreerde handelsmerken van Contentful Inc., Contentful GmbH en/of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact: press@contentful.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr