02:58 uur 10-04-2024

Lattice levert geavanceerde oplossing voor bewegingsbesturing

‒ Intelligente oplossing voor bewegingsbesturing combineert laagvermogen FPGA’s van Lattice met ADI’s industriële Ethernet-connectiviteit en verhoogt de systeemefficiëntie ‒

HILLSBORO, Ore.–(BUSINESS WIRE)– Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC), de leider op het gebied van laagvermogen programmeerbare systemen, heeft vandaag een nieuw motion control-referentieplatform aangekondigd om de ontwikkeling van flexibele, efficiënte closed-loop motorbesturingssystemen te versnellen. Het platform, een combinatie van de veilige, laagvermogen FPGA’s van Lattice en de krachtige industriële Ethernet-connectiviteit van ADI, biedt de mogelijkheid om multiprotocollen te ontwerpen met een robuuste veiligheidsmodule. Hierdoor worden snelheid en vermogen precies geregeld, als integraal onderdeel van slimme industriële automatiseringstoepassingen.

“Naarmate de digitale transformatie en automatisering van fabrieksvloeren doorzet, zijn we verheugd dat we de productiviteit en betrouwbaarheid van slimme productie kunnen versnellen met onze veilige, laagvermogen FPGA-technologie,” aldus Matt Dobrodziej, bedrijfsvicevoorzitter van het segment Marketing en Bedrijfsontwikkeling bij Lattice. “Deze gezamenlijke oplossing die we hebben ontwikkeld met ADI is een voorbeeld van ons streven om intelligentere, meer verbonden en efficiëntere oplossingen aan onze industriële klanten te leveren.”

De belangrijkste kenmerken van het nieuwe referentieplatform voor bewegingsbesturing zijn:

  • Lattice FPGA’s met laag vermogen en kleine voetafdruk, inclusief Lattice CertusPro™-NX en Lattice MachXO3D™ en een speciale en robuuste veiligheidsmodule met unieke ID-beveiliging, waardoor Root of Trust voldoet aan de Europese cyberweerbaarheidswet
  • Flexibele laagvermogen industriële ADI-ethernetconnectiviteit voor multiprotocol-ontwerpen met precisietechnologie voor analoge vermogensomzetting en nauwkeurige snelheids- en stroomregeling

“Met ongeveer 65% van de industriële energie die verbruikt wordt door motoraangedreven systemen 1, is ADI-technologie de drijvende kracht achter het efficiënte ontwerp van frequentieregelaars die het potentieel hebben om het energieverbruik met wel 60% per jaar te verminderen 2,” zegt Fiona Treacy, algemeen directeur bij ADI. “De combinatie van ADI’s precisie-stroomdetectie, energiebeheer en industriële Ethernet-oplossingen met de laagvermogen FPGA’s van Lattice versnelt de ontwikkeling van efficiënte, compacte en thermisch geoptimaliseerde ontwerpen.”

Bekijk live demonstraties op Embedded World 2024

De nieuwe motion control board wordt getoond op embedded world 2024 van 9-11 april in Neurenberg, Duitsland. Bezoek Lattice in Hal 4 op Stand #528 om de innovatieve laagvermogen FPGA-oplossingen voor industriële, automotive en beveiligingstoepassingen te bekijken.

Over Lattice Semiconductor

Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC) is de leider op het gebied van laagvermogen programmeerbare systemen. Wij lossen netwerkproblemen van klanten op, van de Edge tot de Cloud, in de groeiende communicatie-, computer-, industriële, auto- en consumentenmarkten. Dankzij onze technologie, langdurige relaties en inzet voor ondersteuning van wereldklasse kunnen onze klanten snel en gemakkelijk innovatie invoeren om een slimme, veilige en verbonden wereld te creëren.

Ga voor meer informatie over Lattice naar www.latticesemi.com. Volg ons ook via LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube, WeChat of Weibo.

Lattice Semiconductor Corporation, Lattice Semiconductor (& design) en specifieke productaanduidingen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Lattice Semiconductor Corporation of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Het gebruik van het woord “partner” impliceert geen wettelijk partnerschap tussen Lattice en enige andere entiteit.

ALGEMENE KENNISGEVING: Andere in dit bericht gebruikte productnamen dienen uitsluitend ter identificatie en kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve houders.

1 World Energy Outlook 2023, International Energy Agency
2 Energy Saving Variable Speed Drives | LED Controls Blog

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIACONTACT:
Sophia Hong

Lattice Semiconductor

503-268-8786

Sophia.Hong@latticesemi.com

INVESTEERDERSCONTACT:
Rick Muscha

Lattice Semiconductor

408-826-6000

Rick.Muscha@latticesemi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr