20:05 uur 04-04-2024

Cellistic kondigt succesvolle aankoop van intellectueel eigendom van CRISPR aan

  • VERKREGEN ACTIVA VAN ARTISAN BIO OMVATTEN STAR-CRISPR Cas-12-PLATFORM VOOR GENBEWERKINGSTECHNOLOGIE EVENALS VOLLEDIG IP-PORTFOLIO
  • UITBREIDING VAN HET GENBEWERKINGPLATFORM VERSTERKT DE POSITIE VAN CELLISTIC ALS LEIDER IN DE ONTWIKKELING EN PRODUCTIE VAN iPSC ALLOGENE CELTHERAPIE

MONT-SAINT-GUIBERT, België–(BUSINESS WIRE)– Cellistic, een aanbieder van celtherapieplatforms die oplossingen biedt voor therapeutische ontwikkelaars om kant-en-klare, op iPSC gebaseerde klinische kandidaten voor allogene celtherapie te bevorderen, heeft vandaag de overname aangekondigd van het volledige Artisan Bio-technologieplatform, inclusief de STAR-CRISPR Cas-12-genbewerkingstechnologie.

Cellistic biedt partners nu een gepatenteerde Cas-12-genbewerkingstechnologie met volledige vrijheid om te werken, waardoor aangepaste bewerkingen van celtherapiekandidaten met hogere precisie dan conventionele CRISPR-technologieën mogelijk zijn. STAR-CRISPR-technologie is geïntegreerd in de bestaande Pulse- en Echo-platforms van Cellistic.

“Dit is een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende inzet om onze partners te voorzien van de meest geavanceerde en innovatieve oplossingen voor hun inspanningen om kant-en-klare, op iPSC gebaseerde allogene celtherapieproducten te ontwikkelen,” aldus Gustavo Mahler, CEO van Cellistic: “De overname van het portfolio van Artisan Bio vormt niet alleen een aanvulling op ons bestaande aanbod, het biedt ook opties om deze technologie van wereldklasse in licentie te geven voor andere toepassingen binnen de gentherapie- en celtherapieruimte”

Cellistic zal de huidige licentiehouders van de STAR-CRISPR-technologie blijven ondersteunen bij hun inspanningen om producten die gebruik maken van de technologie op de markt te brengen.

Stefan Braam, oprichter en CTO van Cellistic, deelde inzichten over de STAR-CRISPR-technologie. “We zijn erg enthousiast om de STAR-CRISPR-technologie aan ons portfolio toe te voegen. De technologie, die gevalideerd is in T-, NK- en iPS-cellen, biedt overtuigende voordelen, zoals toonaangevende efficiëntie bij het in- en uitschakelen van genen, mogelijkheden voor multiplexbewerking en levering van grote ladingen. Ons ervaren genbewerkingsteam past STAR-CRISPR toe als onderdeel van onze oplossingen om klinische celtherapiekandidaten voor onze partners te ontwikkelen.”

De Pulse™ Cell Line- en Echo™ Cell-therapieproductieplatforms van Cellistic zijn een combinatie van gepatenteerde, gestandaardiseerde processen gebouwd op geïnduceerde pluripotente stamceltechnologie (iPSC). Pulse en Echo bieden de optimale oplossing om de ontwikkeling van consistentere en kosteneffectievere kant-en-klare allogene celtherapieën te versnellen.

Het team van Cellistic zal de belangrijkste komende celtherapieconferenties bijwonen, waaronder de ‘Meeting on the Med’ van de Alliance for Regenerative Medicine in Rome, Italië, van 9 t/m 11 april 2024, evenals de American Society of Gene and Cell Therapy (ASGCT) in Baltimore, VS, van 7 t/m 11 mei 2024.

Over Cellistic™

Cellistic is gespecialiseerd in de procesontwikkeling en productie van immuunceltherapieën op basis van door mensen geïnduceerde pluripotente stamceltechnologie (iPSC) met behulp van hun Pulse- en Echo-platform. De focus en expertise op het gebied van iPSC-herprogrammering, genbewerking en differentiatieontwikkeling positioneert het bedrijf als de partner bij uitstek voor innovatieve celtherapie-ontwikkelaars die door willen groeien naar de klinische praktijk. Door gebruik te maken van meer dan een decennium aan wetenschappelijke en technische kennis en ervaring beschikt Cellistic over unieke mogelijkheden voor het ontwerp en de optimalisatie van bedrijfseigen productieplatforms voor op iPSC gebaseerde celtherapieën.

Ga voor meer informatie naar www.cellistic.com.

Wilt u meer weten over Cellistic en onze nieuwe STAR-CRISPR-technologie, neem dan contact op met ons BD-team.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

partnering@cellistic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr