01:17 uur 21-03-2024

Proteintech Duitsland verdrievoudigt zijn ruimte met een nieuw kantoor en laboratorium

Proteintech Duitsland viert de opening van zijn nieuwe state-of-the-art faciliteit

MARTINSRIED/PLANEGG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Proteintech, de referentie op het gebied van antilichamen en life science-oplossingen, kondigt aan dat zijn filiaal in Martinsried bij München een nieuw laboratorium en kantoorruimte heeft betrokken. Het moderne gebouw huisvest onderzoek en ontwikkeling, productie, logistiek en administratie in een ruimte die meer dan drie keer zo groot is als de vorige locatie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240320522190/nl/

Proteintech celebrates the opening with a ribbon cutting event. Pictured: Dr. Jason Li, CEO of Proteintech, along with Proteintech executives and local government officials. (Photo: Business Wire)

Proteintech celebrates the opening with a ribbon cutting event. Pictured: Dr. Jason Li, CEO of Proteintech, along with Proteintech executives and local government officials. (Photo: Business Wire)

In 2020 nam de Proteintech Group ChromoTek GmbH over, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van reagentia op basis van nanobodies. Het bedrijf was gevestigd in de incubator IZB. De geleidelijke integratie van Chromotek in het moederbedrijf, Proteintech Group, maakte nieuwe afzetmarkten en kanalen mogelijk voor de producten die in Martinsried worden geproduceerd. De basis in Martinsried dient ook als centraal logistiek knooppunt voor alle Proteintech-producten voor klanten in de Europese Unie.

Rainer Gebhart, Site Manager bij Proteintech Duitsland, zegt: “Hier bieden we state-of-the-art werkomgevingen voor dagelijkse topprestaties en innovatie van onze medewerkers. Zij zijn ons belangrijkste kapitaal voor een voortdurende succesvolle toekomst.” Verder legde hij uit: “De verhuizing ondersteunt onze klantgerichte strategie. Met een groter team in Martinsried – en in samenwerking met onze zustervestiging in Manchester, UK – kunnen we onze klanten in Europa beter van dienst zijn en een groter marktaandeel krijgen.”

Dr Jason Li, CEO van Proteintech, zei: “Er is een grote toekomst voor nanobody-technologie en we zijn blij dat we hierin voorop kunnen lopen.” Hij verklaarde ook: “Proteintech heeft R&D- en productielaboratoria op drie continenten in de belangrijkste vestigingen van het bedrijf (Chicago, Wuhan en Martinsried). Alle drie de locaties zijn het afgelopen jaar uitgebreid en de onderlinge samenwerking betekent dat we nieuwe en innovatieve producten op de markt kunnen brengen.”

Over Proteintech Group

Proteintech Group Inc., opgericht in 2001, is een toonaangevende fabrikant van antilichamen, eiwitten, nanobodies en immunoassays. Proteintech heeft het grootste eigen portfolio van zelfgefabriceerde antilichamen die 2/3 van het menselijke proteoom bestrijken. Met meer dan 200.000 aangehaalde producten biedt Proteintech antilichamen, eiwitten en immunoassays aan in verschillende onderzoeksgebieden. Daarnaast produceert Proteintech cytokines, groeifactoren en andere eiwitten die tot menselijke expressie komen, bioactief zijn en cGMP-kwaliteit hebben. Proteintech-locaties zijn ISO13485- en ISO9001-geaccrediteerd.

Ga voor meer informatie over Proteintech naar www.ptglab.com.

 

Contacts

Katie Bellows

katie@ptglab.com
ph. +1-312-455-8498

Check out our twitter: @NewsNovumpr