14:56 uur 15-03-2024

Myonex neemt de activiteiten op het gebied van klinische en commerciële verpakkingen en bioservices van Creapharm over

HORSHAM, Pennsylvania–(BUSINESS WIRE)– Myonex, een vooraanstaand internationaal bedrijf dat benodigdheden voor klinische onderzoeken levert, heeft een overeenkomst bereikt met de eigenaren van Creapharm Group voor de overname van de activiteiten op het gebied van klinische verpakkingen en distributie en van commerciële verpakkingen, alsmede de bioservices van Creapharm, een bedrijf met hoofdkantoor in Reims, Frankrijk en verdere vestigingen in Bordeaux en Bailly-Romainvilliers, Frankrijk en in Marietta, Georgia, VS.

De voltrekking van deze transactie is onderworpen aan de goedkeuring door regulerende instanties

Deze strategische overname biedt het bedrijf complementaire krachten op de markt. Myonex is marktleider op het gebied van de inkoop van geneesmiddelen en CTRx, met groeiende nevenactiviteiten op het gebied van klinische verpakkingen, etikettering en distributie, en aanvullende apparatuur en benodigdheden. Met de overname van Creapharm haalt het bedrijf mogelijkheden voor schaalvergroting en grondige expertise op het gebied van klinische verpakkingen en distributie in huis, naast de bestaande nevenactiviteiten op het gebied van commerciële verpakkingen en supplychainmanagement voor geneesmiddelen voor geavanceerde behandelingen (ATMP’s).

“Met deze bundeling van krachten vullen we een gat in de markt met onze brede en grondige expertise, geïntegreerde diensten en buitengewone klantgerichtheid,” aldus James Lovett, CEO van Myonex. “Myonex verheugt zich op de samenwerking onze collega’s van Creapharm om flexibel en snel in de behoeften van onze klanten te kunnen voorzien.”

“Samen met Myonex doorgroeien is een voor de hand liggende stap voor Creapharm om vooruit te komen, waarbij wij met onze expertise en een breed scala aan verpakkingsoplossingen een bijdrage kunnen leveren aan hun activiteiten, en tegelijkertijd ons dienstenaanbod verder zullen uitbreiden voor effectievere, efficiëntere, patiëntgerichte klinische onderzoeken,” aldus Eric Placet, CEO en oprichter van Creapharm. “Creapharm is blij dat het bedrijf een bijdrage kan leveren aan de algemene missie van Myonex door middel van onze complementaire sterke punten, en dat we extra schaalgrootte en flexibiliteit kunnen bieden om beter te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

“Onze sterke punten en culturele afstemming vullen elkaar aan, waardoor die dit een zeer interessante oplossing is voor de sector, onze collega’s en onze klanten,” aldus Michael Cohen, mede-eigenaar en Executive Chairman van Myonex. “Wat we gemeen hebben, is een traditie van ondernemerschap en betrokkenheid van onze teamleden, alsmede een toewijding tot sociale en ecologische verantwoordelijkheid om het succes van onze klanten, klinische onderzoekscentra en patiënten te waarborgen.”

Bij succesvolle afronding van de transactie blijft Mike Cohen aan als Executive Chairman en James Lovett als CEO van het gecombineerde bedrijf. Eric Placet herinvesteert in Myonex en treedt toe tot de Raad van Bestuur van Myonex, waarmee de relatie verder wordt verstevigd. Carla Da Costa van Creapharm voegt zich bij de gecombineerde managementteams en Edouard Placet gaat een strategische en leidende rol vervullen in het gecombineerde bedrijf.

Over Myonex

Myonex is a vooraanstaand internationaal bedrijf dat benodigdheden voor klinische onderzoeken levert, evenals maatoplossingen voor de inkoop van geneesmiddelen, verpakking en etikettering, apparatuur en benodigdheden, alsmede een toonaangevende CTRx-oplossing afgestemd op de specifieke vereisten en complexiteit van elk onderzoek. Vanuit onze vestigingen in de VS, de EU en het Verenigd Koninkrijk werken we samen met farmaceutische en biotechnologiebedrijven, contractonderzoeksorganisaties (CRO’s) en andere dienstverleners op het gebied van klinische onderzoeken die behoefte hebben aan een flexibele en uitgebreide oplossing voor hun behoeften op het gebied van benodigdheden voor klinische onderzoeken. Meer informatie: www.myonex.com .

Over Creapharm

Als bedrijf met tientallen jaren ervaring op het gebied van internationaal beheer van benodigdheden voor klinische onderzoeken, ondersteunt Creapharm belangrijke entiteiten binnen de farmaceutische en biotechsector met maatoplossingen. Creapharm beschikt over grondige expertise op het gebied van cold-chain management en heeft onlangs ultra-cold oplossingen ontwikkeld voor biologische producten en ATMP-supplychainmanagement. Creapharm voorziet de farmaceutische en voedingssupplementenindustrie van commerciële verpakkingsdiensten voor gezondheidsproducten die reeds op de markt zijn gebracht. Meer informatie: www.creapharm-pharma.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Maryanne Walsh

+1 267-307-0876

Check out our twitter: @NewsNovumpr