23:53 uur 07-03-2024

Xsolla lanceert nieuwe betaalmethoden voor gamers in Afrika, met toegang voor 440 miljoen klanten en gebruikers

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Xsolla, een wereldwijd bedrijf voor de handel in videogames, breidt zijn aanwezigheid in Afrika verder uit door mobiele gelddiensten van MTN en Airtel te integreren. Deze strategische zet speelt in op het unieke financiële landschap van Afrika, waar een groot deel van de bevolking, met name in regio’s als Ghana en Oeganda, nog steeds geen banken gebruikt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240307038994/nl/

(Graphic: Xsolla)

(Graphic: Xsolla)

Mobiele gelddiensten zijn van cruciaal belang, omdat gebruikers hiermee geld kunnen beheren via mobiele apparaten. De traditionele bankinfrastructuur is dan overbodig. Dit initiatief opent een enorm nieuw klantenbestand, dat gebruik maakt van de 292 miljoen gebruikers van MTN en de 147 miljoen gebruikers van Airtel, en vereenvoudigt transacties voor Xsolla-handelaren, die deze betaalmethoden nu moeiteloos kunnen accepteren. Het is een belangrijke stap in de richting van wereldwijde expansie voor gameontwikkelaars, die gebruikmaken van de uitgebreide betaalopties en het grote marktbereik van Pay Station om een soepele en inclusieve betaalervaring te bieden.

David Stelzer, president van Xsolla, benadrukt het belang van dit initiatief: “Onze inspanningen om lokale betaalmethoden te integreren zijn heel belangrijk voor het uitbreiden van ons bereik in Afrika. We kunnen dan zowel bank- als niet-bankierde gebruikers in deze opkomende markten bedienen. Bijna 40 miljoen potentiële gebruikers kunnen nu profiteren van ons vereenvoudigde integratieproces voor ontwikkelaars, en zich concentreren op het creëren van boeiende spelervaringen terwijl wij de fijne kneepjes van betalingen, fraude, belastingen en compliance in Afrika afhandelen.”

Belangrijke voordelen en projectuitbreiding:

  • Vergroot marktbereik: Ontwikkelaars kunnen nu in contact komen met de diverse gamegemeenschap van Afrika en hun aanwezigheid op het hele continent vergroten via gelokaliseerde betaaloplossingen zoals 1Voucher in Zuid-Afrika, FawryPay in Egypte en mobiele portemonnees zoals Airtel, MTN en Vodafone in Ghana en Oeganda.
  • Verbeterde verkoop- en conversiepercentages: Het gebruik van lokale betaalmethoden maakt het transactieproces efficiënter en gebruiksvriendelijker. Dit sluit aan bij de voorkeuren van Afrikaanse gamers.
  • Aanwerven van nieuwe gebruikers: Toegang tot nieuwe markten nodigt uit tot engagement met actieve en enthousiaste gamers, wat kansen biedt voor inkomstengroei.

Dit initiatief beoogt niet alleen om transacties soepeler te laten verlopen en de markttoegang voor gameontwikkelaars te verbreden, maar betekent ook dat we de groei van de Afrikaanse gaminggemeenschap willen ondersteunen Daarbij willen we ontwikkelaars de hulpmiddelen geven die nodig zijn om te slagen op deze evoluerende markten.

Voor meer informatie over de initiatieven van Xsolla, gaat u naar: xsolla.pro/go

Over Xsolla

Xsolla is een wereldwijd bedrijf voor de handel in videogames met een robuuste en krachtige set tools en services die speciaal voor de branche zijn ontworpen. Sinds de oprichting in 2005 heeft Xsolla duizenden game-ontwikkelaars en -uitgevers van elke omvang geholpen bij het financieren, op de markt brengen, lanceren en genereren van inkomsten met hun games wereldwijd en op meerdere platforms. Als innovatieve leider op het gebied van game-commerce is het de missie van Xsolla om de inherente complexiteit van wereldwijde distributie, marketing en het genereren van inkomsten op te lossen, zodat onze partners meer geografische gebieden kunnen bereiken, meer inkomsten kunnen genereren en relaties kunnen opbouwen met gamers over de hele wereld. Xsolla, met hoofdkantoor en vestiging in Los Angeles, Californië, en met kantoren in Londen, Berlijn, Seoul, Beijing, Kuala Lumpur, Raleigh, Tokio en steden over de hele wereld, ondersteunt grote gametitels zoals Valve, Twitch, Roblox, Epic Games, Take-Two, KRAFTON, Nexters, NetEase, Playstudios, Playrix, miHoYo en meer.

Voor meer informatie en aanvullende details gaat u naar: xsolla.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Derrick Stembridge

Global Director of Public Relations, Xsolla

d.stembridge@xsolla.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr