00:57 uur 06-03-2024

Pionierswerk in computationele en theoretische neurowetenschappen kreeg de award van ’s werelds grootste prijs voor breinonderzoek

Professors Larry Abbott, Terrence Sejnowski en Haim Sompolinsky voerden pionierswerk uit in het domein van computationele en theoretische neurowetenschappen en leverden baanbrekende bijdragen tot ons begrip van het brein. Verder hebben zij geholpen om het pad te effenen voor de ontwikkeling van op het brein geïnspireerde artificiële intelligentie. Hun inspanningen werden beloond met The Brain Prize 2024.

KOPENHAGEN, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– De Lundbeck Foundation maakte de ontvangers bekend van The Brain Prize 2024, ’s werelds grootste award voor voortreffelijke bijdragen in neurowetenschappen. De award van dit jaar brengt eer aan het pionierswerk van drie toonaangevende neurowetenschappers: professor Larry Abbott van de Columbia University (Verenigde Staten), professor Terrence Sejnowski van het Salk Institute (Verenigde Staten), en professor Haim Sompolinsky van de Harvard University (Verenigde Staten) en de Hebrew University (Israël).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240305602068/nl/

Credit: The Lundbeck Foundation

Credit: The Lundbeck Foundation

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen en meer informatie neemt u contact op met:

Martin Meyer | Directeur van de Brain Prize | Lundbeck Foundation

mm@lundbeckfonden.com

Anne Sophie Tønnesen | Sr communicatiepartner | Lundbeck Foundation

ast@lundbeckfonden.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr