22:34 uur 05-03-2024

Argonaut Manufacturing Services breidt aseptische farmaceutische vul-/afwerkingscapaciteiten uit met een aandeleninvestering van $45 miljoen van NewVale Capital en Telegraph Hill Partners

Investering versterkt de leiderspositie van Argonaut op gebied van steriele vulling/afwerking en breidt de productiecapaciteiten van het bedrijf voor aseptische geneesmiddelen in voorgevulde spuiten en cartridges uit

CARLSBAD, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Argonaut Manufacturing Services (“Argonaut”), een vooraanstaande CDMO (contract development & manufacturing organization) ten dienste van de biofarmaceutica en de biowetenschappen, maakte vandaag de afronding bekend van een financiering van $45 miljoen om haar nieuwe uitbreiding voor geneesmiddelvulling/-afwerking te ondersteunen. Deze uitbreiding in Carlsbad, CA, die sinds begin 2023 op stapel staat, omvat een nieuwe, specifieke faciliteit met een hypermoderne, op isolatoren gebaseerde vullijn die de bestaande vul-/afwerkingscapaciteit van Argonaut voor geneesmiddelen verviervoudigt en de bestaande capaciteiten voor het vullen van flacons vergroot met de mogelijkheid om spuiten en cartridges voor te vullen voor klinische en commerciêle bevoorrading. Argonaut verwacht dat de faciliteit en alle uitrustingen in 2025 volledig gevalideerd zullen zijn.

De financiering werd geleid door NewVale Capital, een fonds dat belegt in groeiaandelen, toegespitst op innovatieve bedrijven actief in farmaceutische en biowetenschappelijke services, met deelname van de bestaande meerderheidsinvesteerder Telegraph Hill Partners, en andere huidige investeerders.

Wayne Woodard, oprichter en CEO van Argonaut, gaf volgend commentaar: “Argonaut is op unieke wijze gepositioneerd om de productie-uitdagingen aan te pakken waarmee innovators van de biofarmaceutica geconfronteerd worden wat het steriel vullen/afwerken betreft van complexe en hoogwaardige geneesmiddelen. We blijven koppig vasthouden aan het bevorderen van de inzet van ons ervaren team ten behoeve van flexibiliteit en klantentevredenheid, terwijl voorrang wordt gegeven aan kwaliteit en conformiteit. De recente verbintenis van NewVale Capital en de voortdurende steun van Telegraph Hill Partners effent een recht pad naar uitbreiding van de capaciteit en het voldoen aan onze missie om voor onze klanten ‘s werelds beste leverancier van oplossingen voor de productie van geneesmiddelen te worden.”

“We zijn bijzonder opgetogen om met Telegraph Hill samen te werken om het ervaren team van Argonaut te steunen, bouwend op hun sterke grondslag,” aldus Todd Holmes, beheerspartner van NewVale Capital. “Jarenlang hebben kleine en middelgrote biofarmaceuticabedrijven moeite gehad om betrouwbare, hoogwaardige vul-/afwerkingscapaciteiten te vinden bij leveranciers die hun molecules voorrang geven. Met deze kapitaalinfusie kunnen we de missie van Argonaut verder mogelijk maken, zodat geen enkele innovator, ongeacht de omvang, in de wachtrij belandt achter de brede rug van farmaceuticareuzen, of gedwongen wordt om aan kwaliteit in te boeten wanneer ze proberen om patiënten van kritische therapieën te voorzien.”

De bij de FDA geregistreerde faciliteiten van Argonaut voldoen aan 21 CFR deel 210, 211 en 820 en bieden bijzonder flexibele, schaalbare oplossingen voor een groot aantal biofarmaceutische producten, zoals monoklonale antilichamen, eiwitten, peptiden, oligonucleotiden en kleine molecules. Verder is Argonaut houder van een ISO 13485:2016-certificaat om geneesmiddel-hulpmiddelcombinatieproducten te produceren. De kwaliteitssystemen van Argonaut werden met succes aan audits onderworpen door vele klanten in de biofarmaceutica en internationale regelgevende instanties, waaronder de FDA en dr PMDA.

“De recente consolidatie in de markt van aseptisch vullen/afwerken heeft de behoefte aan extra capaciteit benadrukt om te verzekeren dat patiënten zonder onderbreking toegang hebben tot kritische, levensreddende en levensverlengende therapieën,” verklaart Chris Duffy, SVP/GM van Biopharma Services bij Argonaut. “Onze diepgaande expertise in het vullen/afwerken, gekoppeld aan onze geplande uitbreiding, zal helpen om deze behoefte voor onze klanten in te vullen, en we blijven klaar om nieuwe projecten aan te gaan.”

RBC Capital Markets LLC trad op als exclusieve plaatsingsagent voor Argonaut.

Over Argonaut Manufacturing Services

Argonaut Manufacturing Services is een cGMP-CDMO (contract development & manufacturing organization) geregistreerd bij de FDA die zich toelegt op het leveren van gepersonaliseerde oplossingen voor de productie en bevoorrading voor biofarmaceutische en diagnostische bedrijven. Aseptische vul-/afwerkingscapaciteiten voor geneesmiddelen beschikken over geavanceerde, geautomatiseerde apparatuur met grote opbrengst voor het vullen van steriele, injecteerbare geneesmiddelen zoals biologische middelen, peptiden, kleine molecules en vaccins. Diagnostische productiecapaciteiten omvatten de zelf ontwikkelde vriesdroogtechnologie en een spectrum capaciteiten voor het samenstellen van kits. Projecten worden ondersteund met volledige analytische kwaliteitscontroleservices inclusief opslag- en wereldwijde verzendlogistiek. Argonaut dient innovators in de biofarmaceutica, biowetenschappen en moleculaire diagnosesector met een ruim aanbod flexibele oplossingen voor diverse outsourcing-behoeften. Voor meer informatie gaat u naar: www.argonautms.com.

Over Telegraph Hill Partners

Telegraph Hill Partners werd in 2001 opgericht. Het bedrijf investeert in ondernemingen actief in biowetenschappen, medische hulpmiddelen en technologie voor de gezondheidszorg. Voor meer informatie gaat u naar: www.telegraphhillpartners.com.

Over NewVale Capital

NewVale Capital is een bedrijf actief in groeiaandelen dat in 2022 werd opgericht. De aandacht gaat vooral uit naar het steunen van bedrijven van de nieuwe generatie die services voor biowetenschappen leveren. Het bedrijf investeert in bewezen servicebedrijven die inkomsten genereren binnen het ecosysteem van biowetenschappen en die helpen om patiënten van geneesmiddelen te voorzien. Voor meer informatie gaat u naar: www.newvalecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Brainspores

Marianne Woodard

Marianne.woodard@brainspores.com
408-313-8583

Check out our twitter: @NewsNovumpr