17:06 uur 26-02-2024

PK MED maakt FDA-goedkeuring bekend om haar klinische programma te beginnen voor PKM-01, voor de lokale behandeling van jichtopflakkeringen, rechtstreeks in een studie van Fase 2

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– PK MED, een biotechnologiebedrijf dat injecteerbare intelligente implantaten ontwikkelt voor de afgifte van geneesmiddelen in reumatologie en cel-homing voor beenmergtransplantatie, maakte vandaag een belangrijke mogelijke doorbraak bekend in de strijd tegen jicht, een vorm van artritis die wereldwijd zeer verspreid is. Tijdens een Type B pre-IND meeting1 gaf de Food & Drug Administration haar goedkeuring om het klinische programma voor PKM-01 rechtstreeks met een studie Fase 2 voor jichtpatiënten te beginnen, zonder studies van Fase 1 uit te voeren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Primatice
Armand Rigaudy – armandrigaudy@primatice.com / 07 88 96 41 84

Check out our twitter: @NewsNovumpr