22:34 uur 22-02-2024

Rimkus viert 40 jaar legacy, en behaalt een investering van HGGC

Partnerschap met HGGC zal Rimkus in staat stellen om haar expertise uit te diepen en haar marktbereik uit te breiden

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Rimkus Consulting Group, Inc. (“Rimkus”), een wereldwijde leider op gebied van engineering en technische consulting, maakte vandaag bekend dat het bedrijf een strategische groei-investering heeft ontvangen van HGGC, een vooraanstaand bedrijf dat in het middensegment van de markt investeert. De bestaande minderheidsinvesteerder Century Equity Partners en het beheersteam van Rimkus zullen een aanzienlijk vermogen in de transactie rollen. Er werden geen financiële gegevens over het akkoord onthuld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240222452162/nl/

“We zijn tevreden dat we HGGC als strategische partner mogen verwelkomen. Hun investering is niet alleen een erkenning van het harde werk en de inzet van Rimkus’ team, maar het stelt ons ook in staat om ons groeitraject te versnellen. Met de expertise en middelen van HGGC zitten we goed in het zadel om nieuwe hoogten te bereiken en ons serviceaanbod uit te breiden om onze klanten nog meer waarde te bieden,” zegt Jonathan Higgins, voorzitter en CEO van Rimkus.

Rimkus biedt engineering en technische consulting aan klanten over de hele wereld, waaronder vennootschappen, advocatenkantoren, verzekeringsmaatschappijen, bestuursleden van derde partijen en overheidsinstanties. Het nieuwe partnerschap met HGGC zal Rimkus helpen om haar serviceportfolio te verruimen, haar klanten beter te dienen en zich verder als kwaliteitsvol technisch consultingbedrijf te profileren.

“Rimkus is een bewezen leider met een fantastische brand en een echt gedifferentieerde cultuur. Hun trackrecord en reputatie onder klanten zorgt ervoor dat zij voor ons een buitengewoon aantrekkelijke partner zijn,” aldus HGGC. “We kijken ernaar uit om Rimkus te helpen groei te bewerkstelligen door haar serviceaanbod uit te breiden, haar nu al sterke expertise te verdiepen en in technologie te investeren om de activiteiten aan te zwengelen.”

Sinds 2020 deed Rimkus 15 strategische overnames, waardoor haar netwerk uitgroeide tot meer dan 1.500 werknemers en meer dan 110 kantoren wereldwijd. Na een strategische rebrand begin vorig jaar, heeft Rimkus haar bestaande praktijkgebieden verbeterd om te kunnen inspelen op de vereisten van haar internationale klanten. Verder heeft het bedrijf ook zwaar geïnvesteerd in technologieoplossingen en mensen, waardoor het bedrijf een leider kon blijven in de sectoren die zij dient.

“Met een sterk groeimomentum dat zich al ontwikkelt, zijn we tevreden om onze steun aan Rimkus verder te zetten en om met HGGC en het beheersteam samen te werken om haar marktleiderschap te laten groeien,” zegt Century Equity Partners.

J.P. Morgan trad op als exclusieve financiële adviseur voor Rimkus. Baird gaf advies aan Century Equity Partners, en Piper Sandler adviseerde HGGC.

Over Rimkus

Rimkus is een wereldwijde leverancier van engineering en technische consulting aan vennootschappen, verzekeringsmaatschappijen, advocatenkantoren en overheidsinstanties. De experts van Rimkus zijn gespecialiseerd in forensische consulting, het oplossen van disputen en bouwbeheerservices, oplossingen voor de bouwsector, en ondersteuning van menselijke factoren voor de consumentensector, de industrie en de gezondheidszorgsector. Reeds meer dan 40 jaar worden de professionele ingenieurs, architecten, wetenschappers en technische specialisten van het bedrijf erkend voor hun inzet ten behoeve van een uitmuntende service door plaatselijke, nationale en internationale bedrijvengemeenschappen. Rimkus is wereldwijd in meer dan 110 kantoren actief. Voor meer informatie gaat u naar http://www.rimkus.com.

Over HGGC

HGGC is een door waarden gedreven particuliere investeringsmaatschappij die zich op partnerschappen toespitst. Het ecosysteem van investeerders, operators en professionals van dit bedrijf is verenigd door de gedeelde missie om toonaangevende ondernemingen te ontwikkelen en samen waarde op lange termijn op te bouwen. HGGC investeert in technologie, bedrijfsservices, financiële services en consumentenondernemingen met een algemene waarde tussen $200M – $1,5B+. Het bedrijf is gevestigd in Palo Alto, CA en beheert meer dan $6,9 miljard aan cumulatieve investeringsverplichtingen. Sinds de oprichting in 2007 heeft HGGC meer dan 600 platforminvesteringen, add-on overnames, herkapitalisaties en liquidity events voltooid, met een totale transactiewaarde van meer dan $71 miljard. Meer informatie, inclusief een volledige lijst van lopende en vroegere investeringen, is beschikbaar op www.hggc.com.

Over Century Equity Partners

Century Equity Partners, LLC (“Century”) is een participatiemaatschappij gevestigd in Boston dat kapitaal verstrekt aan bedrijven uit het lagere middensegment van de markt, op zoek naar investeringen om groei te ondersteunen of overnames, gedeeltelijke buy-outs of herkapitalisatiemogelijkheden te financieren. Century spitst zich toe op bedrijven die actief zijn binnen de wereld van verzekeringen, activa & vermogenbeheer, gespecialiseerde financiën, het bankwezen en de sector van kredietverstrekkers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Voor Rimkus

Victoria Cook

Pierpont Communications voor Rimkus

vcook@piercom.com
+1-713-627-2223

Voor HGGC

Trevor Blaisdell

Stanton

TBlaisdell@StantonPRM.com
+1-646-502-3532

Check out our twitter: @NewsNovumpr