16:55 uur 22-02-2024

Quectel kondigt RG255G MediaTek-gebaseerde module aan om 5G RedCap-voorbereidingen aan te sturen

VANCOUVER, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– Quectel Wireless Solutions, een wereldwijde aanbieder van IoT-oplossingen, kondigt vandaag de Quectel RG255G aan, een op 5G RedCap MediaTek gebaseerde module. 5G Redcap, wat een afkorting is voor verminderde capaciteit, is een 5G-variant gedefinieerd in 3GPP Release 17 die de lage latentie en betrouwbaarheid van 5G combineert met functies zoals ‘network slicing’ in een kostenconcurrerend chipsetontwerp met een lichtgewicht architectuur. Voor implementaties die van deze kenmerken zouden profiteren, maar die niet de volledige mogelijkheden van 5G nodig hebben, biedt RedCap een elegante en kostenbesparende optie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240222560211/nl/

Quectel kondigt RG255G MediaTek-gebaseerde module aan om 5G RedCap-voorbereidingen aan te sturen (Photo: Business Wire)

Quectel kondigt RG255G MediaTek-gebaseerde module aan om 5G RedCap-voorbereidingen aan te sturen (Photo: Business Wire)

De module, ‘s werelds eerste 5G-modem-RF-systeem-op-chip (SoC), beschikt over de 5G RedCap UltraSave-mogelijkheid van MediaTek, met als gevolg een 60% lager energieverbruik vergeleken met bestaande 4G IoT-modems en 70% lager energieverbruik vergeleken met uitgebreide mobiele breedband (eMBB) 5G-modems, en een extra energiebesparing van 10% met de geactiveerde energiebesparende functies van Release 17.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact: media@quectel.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr