22:57 uur 22-02-2024

In Zwitserland krijgt de selectie van lenzen nieuwe functies voor staaroperaties

NEUCHATEL, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Het bedrijf Swiss Advanced Vision (SAV-IOL SA) heeft aangekondigd dat het nieuwe functies voor zijn Toric Calculator heeft ontwikkeld om de algehele berekeningservaring te verbeteren. Voor het eerst kunnen oogartsen een webgebaseerde configurator gebruiken om de beste incisielocatie te bepalen om residueel astigmatisme na de operatie te minimaliseren op basis van optische parameters van de patiënt. En dit voor alle soorten lenzen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240222367460/nl/

Launch of New Features, discover the unique Incision Location Optimization tool on SAV-IOL Toric Calculator. (Image SAV-IOL SA)

Launch of New Features, discover the unique Incision Location Optimization tool on SAV-IOL Toric Calculator. (Image SAV-IOL SA)

SAV-IOL Toric Calculator vergemakkelijkt de selectie van torische intraoculaire lenzen die astigmatisme helpen corrigeren. Astigmatisme is een wijdverspreide oogaandoening die wazig zicht, ongemak en mogelijk hoofdpijn veroorzaakt.

Naast het unieke Incision Location Optimization-hulpmiddel dat de exacte incisiehoek aangeeft waar residueel astigmatisme het laagst wordt (gebaseerd op biometrie, keratometrie, cilindersterkte en SIA amplitude), kan nu ook de PCA worden meegenomen in de berekening, wat de postoperatieve voorspelbaarheid vergroot.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hülya AYDIN

Product & Marketing Leader

hulya.aydin@sav-iol.com
Directe lijn : +41 32 566 53 84

Check out our twitter: @NewsNovumpr