14:56 uur 20-02-2024

15e International Workshop on Advanced Materials van start in Ras Al Khaimah

Tot de deelnemers behoren meer dan 200 wereldwijd gerenommeerde wetenschappers, onderzoekers en professoren op het gebied van geavanceerde materiaalwetenschappen

RAS AL KHAIMAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Vandaag gaat de 15e International Workshop on Advanced Materials (IWAM), georganiseerd door het Ras Al Khaimah Center for Advanced Materials (RAKCAM), van start in het Mövenpick Resort op het eiland Al Marjan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240219544914/nl/

HH Saud bin Saqr attends the opening of the 15th #IWAMRasAlKhaimah and takes part in a fireside discussion that highlights Ras Al Khaimah’s commitment to scientific progress and innovation. #Science (Photo: AETOSWire)

HH Saud bin Saqr attends the opening of the 15th #IWAMRasAlKhaimah and takes part in a fireside discussion that highlights Ras Al Khaimah’s commitment to scientific progress and innovation. #Science (Photo: AETOSWire)

De 15e IWAM brengt meer dan 200 vooraanstaande wetenschappers, professoren, onderzoekers en studenten van internationaal befaamde onderwijsinstellingen en ruim 100 deelnemers van universiteiten in de VAE bijeen om te praten over hoe geavanceerde materialen de toekomst kunnen vormgeven. Het evenement wordt opnieuw gehouden onder auspiciën van Zijne Hoogheid Sjeik Saud bin Saqr Al Qasimi, lid van de Hoge Raad van de VAE en heerser van Ras Al Khaimah, die deelneemt aan een informele discussie over het belang van geavanceerde materialen bij het oplossen van ‘s werelds grootste uitdagingen.

Geavanceerde materialen worden gebruikt in mobiele telefoons, elektronica en energiesystemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn metalen, keramiek en polymeren, die nieuw of verrijkt zijn. Innovaties in deze geavanceerde materialen hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in veel sectoren, waaronder de lucht- en ruimtevaart, transport, bouw en gezondheidszorg, waardoor deze sectoren hun CO2-voetafdruk en energieverbruik kunnen terugdringen.

De IWAM verwelkomt gerenommeerde wetenschappers op het gebied van geavanceerde materialen van instellingen als de Universiteit van Cambridge, Universiteit van Oxford, Universiteit van New South Wales en het Max Planck Instituut, evenals Nobelprijswinnaar professor Andre Geim van de Universiteit van Manchester.

In het kader van de missie van de IWAM om jongeren bij de wetenschap te betrekken, hebben ruim 500 studenten van scholen en universiteiten in Ras Al Khaimah deelgenomen aan de ‘Innovation and Sustainability Challenge’, waarbij ze werden gevraagd innovatieve oplossingen te bedenken voor mondiale uitdagingen. De winnaars van deze wedstrijd en van de jaarlijkse prestigieuze Sheikh Saud International Prize for Materials Science (ter waarde van USD 100.000) worden later deze week bekendgemaakt.

Sir Anthony Cheetham, voorzitter van het Ras Al Khaimah Center for Advanced Materials, merkt op: “Zijne Hoogheid Sjeik Saud maakt zich sterk voor het inzetten van onderwijs en wetenschap als aanjagers van innovaties die bijdragen aan de vooruitgang van de mensheid, en hij zet zich ervoor in de materiaalwetenschap vooruit te helpen. De IWAM speelt binnen deze visie een cruciale rol en inspireert jonge mensen om deel te nemen aan het bouwen aan een duurzame toekomst voor Ras Al Khaimah en de rest van de wereld, en het vormgeven van een mooie toekomst voor aankomende generaties.”

Meer informatie over de IWAM bevindt zich hier.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Steven McCombe

Media@rakmediaoffice.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr