16:57 uur 15-02-2024

Nieuwe sokkencollectie met Recover™ laat zien dat Arvin Goods duurzame stijl hoog in het vaandel draagt

MADRID–(BUSINESS WIRE)– Arvin Goods, het verantwoorde kledingmerk uit Seattle, heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwste sokkencollectie, gemaakt van Recover™ gerecyclede katoenvezel. Sinds de oprichting in 2019 trekt het bedrijf het voortouw op het gebied van duurzame mode en is het een van de weinige merken op de markt die gerecyclede materialen voor de hele collectie gebruikt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240215023913/nl/

(Photo: Arvin Goods)

(Photo: Arvin Goods)

De nieuwste lancering bestaat uit sportsokken die voor 79% uit gerecycled materiaal bestaan, waaronder 43% gerecycled polyester en 36% gerecyclede katoenvezel van Recover. Recover’s eigen gerecyclede vezel is een van de minst milieubelastende vezels beschikbaar op de markt en vermindert de koolstof- en watervoetafdruk van de kledingtoeleveringsketen aanzienlijk. De productie van slechts een paar Arvin Goods sokken gemaakt met 36% Recover vezels bespaart tot 18 liter water in vergelijking met een paar uit conventionele katoen.

Boris Mercier, SVP Marketing bij Recover, zegt: “Onze voortdurende samenwerking met Arvin Goods is geboren uit een gedeeld geloof in het belang van circulaire mode die nooit ten koste gaat van kwaliteit, gevoel of stijl. Als het referentiemerk voor gerecycled katoen willen we consumenten bewustere keuzes laten maken en de toepassing van duurzame initiatieven binnen het vrijetijdskledingsegment versnellen.”

Arvan legt bij elk paar sokken de nadruk op verantwoordelijkheid bij het ontwerp, de productie en de distributie. Naast het gebruik van gerecyclede materialen met een lage milieu-impact, is verantwoordelijkheid ook een prioriteit in de waardeketen. Dankzij Recover’s strategische partnerschap met Ferre Yarns, een plaatselijke vestiging in Alicante, Spanje, werd de impact van transport ook geminimaliseerd.

Dustin Winegardner, Managing Partner bij Arvin Goods, verklaart: “Sinds het begin van Arvin Goods werken we al samen met Recover™ en de Ferre-familie van garens. Om het nu officieel te maken en de R op onze verpakking te stempelen is een spannende stap voor ons merk. De mogelijkheid om materialen te kopen in Spanje en dichtbij in Portugal te produceren, brengt ons verder in onze missie om The Cleanest Basics on the Planet te leveren.”

Paqui Ferre, directeur verkoop en marketing bij Ferre, gaf het volgende commentaar: “Ferre werkt al sinds het begin van haar bestaan samen met Arvin Goods. Arvin zet zich duidelijk in voor duurzaamheid en maakt producten met FBlue, ons meest iconische garen. In overeenstemming met onze merkvisie leveren FBLUE 100% gerecyclede garens de perfecte combinatie van circulariteit, prestaties en kleurnauwkeurigheid. Een mix met gerecycled katoen van Recover dat de wereldwijde vraag naar duurzaam geproduceerde garens beantwoordt en tegelijkertijd de producten van Arvin Goods inspirerende kleuren geeft.”

Klanten kunnen in de nieuwe collectie niet alleen gaan voor de duurzame ethiek van Arvin Goods, maar ook voor een stijlvolle en comfortabele selectie van dagelijkse kleding. Het merk blijft een nieuwe norm stellen voor mode met een lage impact en moedigt consumenten aan om bewuste keuzes te maken die een positieve invloed hebben op de planeet.

De collectie gerecyclede vezels van Arvin Goods begint bij 12 dollar en is verkrijgbaar via hun website.

Meer informatie over de samenwerking hier.

Over Arvin Goods

Arvin Goods is opgericht in 2019 om een vuile industrie schoon te maken. Door gebruik te maken van gerecyclede basismaterialen en het minimaliseren van de verplaatsing van materialen in de productie verminderen ze de impact van een van ‘s werelds meest verbruikte categorieën: basics.

Arvin Goods produceert comfortabele trendy producten die bovendien de minst vervuilende sokken op de markt zijn. Arvin Goods is gevestigd in Seattle, Washington (VS).

Over Recover™

Recover™ is een toonaangevend bedrijf op het gebied van materiaalwetenschap en een wereldwijde producent van hoogwaardige gerecyclede katoenvezels en mengsels van katoenvezels op schaal met een lage impact en van hoge kwaliteit. De hoogwaardige, milieuvriendelijke, kostenconcurrerende producten worden gecreëerd in samenwerking met de toeleveringsketen voor wereldwijde retailers en merken, en bieden een duurzame oplossing om circulaire mode voor iedereen te realiseren. Als familiebedrijf van de vierde generatie en ondersteund door recente investeringen van STORY3 Capital en Goldman Sachs, stelt Recover zich ten doel om zijn gepatenteerde technologie op te schalen en een blijvende positieve impact op het milieu te hebben en samen te werken met merken/retailers en andere changemakers om de duurzaamheidsdoelstellingen van de sector te halen.

Over Ferre

Ferre is een familiebedrijf van de vierde generatie met een geschiedenis van meer dan 75 jaar innovatie in de productie van gerecycled garen van hoge kwaliteit. Onze open-end spinfabriek is gevestigd in Banyeres de Mariola (Alicante), Spanje. Het bedrijf werd opgericht in 1947 en heeft sindsdien het proces van gerecycled katoen spinnen geïnnoveerd.

We werken elke dag aan de verbetering van onze producten en helpen onze klanten om het volledige potentieel van onze garens met een lage impact te benutten, altijd geleid door de verplichting om meer te maken met minder. Ferre garens onderscheiden zich door hun kwaliteit en lage impact, en brengen precieze en mooie kleuren in de duurzame modewaardeketen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Arvin Goods
info@arvingoods.com

Recover™
press@recoverfiber.com | +34 966 568 044

Ferre
hola@ferreyarns.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr