16:55 uur 08-02-2024

ZOLL is een van de eerste die goedkeuring krijgt voor AED’s onder de EU MDR-certificatie (Medical Device Regulation)

CHELMSFORD, Mass.–(BUSINESS WIRE)– ZOLL®, een bedrijf van Asahi Kasei dat medische hulpmiddelen en bijhorende softwareoplossingen produceert, maakte vandaag bekend dat de ZOLL AED 3® defibrillator is goedgekeurd krachtens de Europese verordening voor medische hulpmiddelen 2017/745, doorgaans aangeduid als EU MDR (Medical Device Regulation).

De EU MDR is de Europese verordening voor medische hulpmiddelen 2017/745 die in 2017 werd uitgevaardigd door het Europese Parlement en de Raad van de Europese Unie. De bedoeling van de EU MDR is eeen hoge standaard wat betreft veiligheid en kwaliteit te verzekeren voor medische hulpmiddelen geproduceerd in of geleverd aan landen die lid zijn van de Europese Unie.

ZOLL heeft nu het CE-keurmerk verkregen voor de ZOLL AED 3 defibrillator krachtens de EU MDR.

“ZOLL is bijzonder tevreden dat de MDR-certificatie voor de ZOLL AED 3 werd toegekend,” zegt Elijah White, voorzitter van de Reanimatieafdeling van ZOLL. “Dit is het strengste niveau van de Europese medische regelgeving voor een medisch hulpmiddel en het weerspiegelt de jarenlange inzet van ZOLL wat betreft kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid van onze producten.”

ZOLL blijft verder hard timmeren om EU MDR-goedkeuring en -certificatie te verkrijgen voor de volledige productenportfolio van ZOLL.

Over ZOLL

ZOLL, een bedrijf van Asahi Kasei, omtwikkelt en commercialiseert medische hulpmiddelen en softwareoplossingen die helpen om noodzorg te verbeteren en levens te redden, terwijl het klinische en operationele efficiëntie verbetert. Met producten voor defibrillatie en hartbewaking, bloedsomloopverbetering en CPR-feedback, oververzadigde zuurstoftherapie, gegevensbeheer, ventilatie, therapeutisch temperatuurbeheer en diagnose en behandeling van slaapapneu, biedt ZOLL een omvattende set technologieën die artsen, noodhulpdiensten en brandweerexperts maar ook leken actief in reddingsdiensten helpen om patiëntresultaten in kritieke cardiopulmonale condities te verbeteren. Voor meer informatie gaat u naar www.zoll.com .

Over Asahi Kasei

De Asahi Kasei Group bevordert het leven en de levensomstandigheden van mensen over de hele wereld. Sinds de oprichting in 1922 met ammoniak- en cellulosevezelactiviteten, bleef Asahi Kasei consistent groeien dankzij de proactieve transformatie van haar bedrijfsportefeuille om te beantwoorden aan de stijgende behoeften van elke leeftijd. Met meer dan 48.000 werknemers over de hele wereld, draagt het bedrijf bij tot een duurzame gemeenschap door oplossingen te bieden voor de uitdagingen van de wereld via haar drie bedrijfstakken: Materiaal, Woningen en Gezondheidszorg. De activiteiten op gebied van gezondheidszorg omvatten apparaten en systemen voor acute kritieke zorg, dialyse, therapeutische aferese en productie van biotherapeutische middelen, maar ook farmaceutische middelen en diagnosereagentia. Voor meer informatie gaat u naar www.asahi-kasei.com.

Asahi Kasei zet zich ook in voor initiatieven ten behoeve van duurzaamheid en draagt bij om tegen 2050 een koolstofneutrale maatschappij te bereiken. Voor meer informatie gaat u naar https://www.asahi-kasei.com/sustainability/.

Copyright © 2024 ZOLL Medical Corporation. Alle rechten voorbehouden. ZOLL AED 3 en ZOLL AED Plus zijn handelsmerken of geregistreerd handelsmerken van ZOLL Medical Corporation en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Asahi Kasei is een geregistreerd handelsmerk van Asahi Kasei Corporation. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Matt Hogan

ZOLL

978-805-6561

media@zoll.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr