19:45 uur 07-02-2024

Insulet maakt goedkeuring voor CE-keurmerk van Omnipod® 5-integratie met Abbott FreeStyle Libre 2 Plus-sensor bekend

  • Omnipod 5 is het eerste tubeless geautomatiseerde insulineafgiftesysteem ter wereld dat goedkeuring voor het CE-keurmerk behaalt met meerdere CGM-sensormerken (sensoren voor continue glucosemonitoring).
  • Nieuwste Omnipod 5-integratie zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland verkrijgbaar zijn, waarna andere markten zullen volgen.

ACTON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Insulet Corporation (NASDAQ: PODD) (Insulet of het Bedrijf), de internationale leider op gebied van tubeless insulinepomptechnologie met haar producten van het merk Omnipod®, maakte vandaag bekend dat het de goedkeuring voor het CE-keurmerk heeft ontvangen onder de Europese regelgeving voor medische hulpmiddelen voor de toegevoegde compatibiliteit van de Abbott FreeStyle Libre 2 Plus-sensor met het geautomatiseerde insulineafgiftesysteem Omnipod 5 van Insulet voor mensen vanaf de leeftijd van twee jaar met diabetes type 1.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240207814128/nl/

The Omnipod 5 Automated Insulin Delivery System with the Abbott FreeStyle Libre 2 Plus CGM sensor (Photo: Business Wire)

The Omnipod 5 Automated Insulin Delivery System with the Abbott FreeStyle Libre 2 Plus CGM sensor (Photo: Business Wire)

“De toevoeging van de Abbott FreeStyle Libre 2 Plus-sensor aan onze CGM-compatibiliteit breidt de toegankelijkheid van Omnipod 5 uit. Voor Insulet was dit een prioriteit sinds het systeem in 2022 werd gelanceerd,” zegt Patrick Crannell, senior vicevoorzitter en internationaal algemeen directeur van Insulet. “We zijn bijzonder opgetogen dat we deze belangrijke mijlpaal hebben gehaald. Nu kunnen we Omnipod 5 en een selectie CGM aan meer mensen met diabetes voorstellen.”

Omnipod 5 is het eerste en enige tubeless hybride closed-loop systeem (ook bekend als geautomatiseerde insulineafgifte) dat goedgekeurd is voor het CE-keurmerk en geïntegreerd met twee CGM-sensormerken, Abbott FreeStyle Libre en Dexcom. Het Omnipod 5-systeem bestaat uit de tubeless Pod, uitgerust met SmartAdjust™-technologie, en de Omnipod 5 Controller met geïntegreerde Smartbolus Calculator.

De SmartAdjust-technologie van de Pod ontvangt een CGM-waarde en trend en voorspelt waar glucose zal zijn over 60 minuten in de toekomst. Op basis van de gewenste, gepersonaliseerde glucose-target van de gebruiker corrigeert het systeem elke vijf minuten.

Insulet verwacht dat de Omnipod 5-integratie met de Abbott FreeStyle Libre 2 Plus-sensor eerst in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland verkrijgbaar zal zijn, in een stapsgewijze lancering in de eerste helft van 2024, waarna andere markten zullen volgen.

Voor meer informatie over Omnipod 5 gaat u naar de website van Omnipod.

Over Insulet Corporation:

Insulet Corporation (NASDAQ: PODD) heeft haar hoofdzetel in Massachusetts. Het is een innovatief bedrijf dat medische hulpmiddelen produceert, bedoeld om het leven van mensen met diabetes en andere aandoeningen eenvoudiger te maken via haar Omnipod-productplatform. Het Omnipod Insulin Management System biedt een uniek alternatief voor traditionele methoden die insuline afgeven. Dankzij het eenvoudige, draagbare ontwerp, biedt de Pod voor eenmalig gebruik tot drie dagen non-stop afgifte van insuline, zonder dat men een naald moet zien of gebruiken. De vlaggenschipinnovatie van Insulet, het geautomatiseerde insulineafgiftesysteem Omnipod 5, is een tubeless geautomatiseerd insulineafgiftesysteem, geïntegreerd met een continue glucosemonitor om de bloedsuikerspiegel te beheren zonder verschillende dagelijkse injecties, geen vingersticks, en het kan volledig gecontroleerd worden via een compatibele persoonlijke smartphone of met de Omnipod 5 Controller. Insulet verbetert ook het unieke ontwerp van haar Pod door het bijhorende Omnipod-technologieplatform aan te passen voor de afgifte van onderhuidse geneesmiddelen zonder insuline binnen andere therapeutische domeinen. Voor meer informatie gaat u naar insulet.com en omnipod.com.

Toekomstgerichte verklaring:

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten in verband met verwachtingen, anticipaties, bedoelingen, overtuigingen of strategieën van Insulet met betrekking tot de toekomst. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op haar huidige verwachtingen en overtuigingen met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en de potentiële gevolgen ervan voor Insulet. Er kan geen garantie worden geboden dat toekomstige ontwikkelingen met gevolgen voor Insulet zich zullen voordoen zoals geanticipeerd. Deze toekomstgerichte verklaringen houden een aantal risico’s, onzekerheden (waarvan sommige buiten haar wil om zijn) of andere veronderstellingen in die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten of prestaties materieel afwijken van deze die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn aangegeven of verondersteld zijn, en andere risico’s en onzekerheden beschreven in haar jaarlijkse rapport in Formulier 10-K, dat werd ingediend bij de Securities & Exchange Commission op 24 februari 2023 in de rubriek getiteld “Risicofactoren” en in de andere registraties die na verloop van tijd bij de Securities & Exchange Commission zijn ingediend. Indien een of meerdere van deze risico’s of onzekerheden zich voordoen, of als een van haar veronderstellingen nadien niet correct blijken te zijn, dan kunnen de werkelijke resultaten materieel verschillen van deze die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn vooropgesteld. Insulet heeft geen verplichting om toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of te herzien.

©2024 Insulet Corporation. Omnipod en SmartAdjust zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Insulet Corporation in de Verenigde Staten van Amerika en verschillende andere rechtsgebieden. Alle rechten voorbehouden. De behuizing van de sensor, FreeStyle, Libre, en aanverwante merken zijn merken van Abbott en worden met toestemming gebruikt. Dexcom is een geregistreerd handelsmerk van Dexcom, Inc. en wordt met toestemming gebruikt. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:

Deborah R. Gordon

Vicevoorzitter, Investeerdersrelaties

(978) 600-7717

dgordon@insulet.com

Media:

Angela Geryak Wiczek

Senior directeur, Bedrijfscommunicatie

(978) 932-0611

awiczek@insulet.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr