17:04 uur 05-02-2024

Jefferies stemt in met verkoop van OpNet-activiteiten aan Wind Tre, waarmee strategische vereenvoudigingsplan van Jefferies substantieel is afgerond

Opbrengst slechts ietwat hoger dan huidige boekwaarde

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Jefferies Financial Group Inc. (NYSE: JEF) heeft vandaag aangekondigd dat Jefferies, in lijn met zijn strategie om het leidende, onafhankelijke internationale investeringsbank- en kapitaalmarktbedrijf op te bouwen, heeft ingestemd met de verkoop door OpNet S.p.A (de Italiaanse aanbieder van draadloze breedband, voorheen bekend als Linkem) van vrijwel alle activiteiten van OpNet aan Wind Tre S.p.A., een dochteronderneming van CK Hutchison Group Telecom Holdings Ltd. (CKHGT).

Volgens de voorwaarden van deze verkoopovereenkomst zal de vergoeding € 485 miljoen bedragen, onder voorbehoud van bepaalde aanpassingen. Dit bedrag bestaat uit een contante geldwaarde die voldoende is om alle financiële schulden, transactiekosten en andere contante verplichtingen van OpNet te voldoen, en uit ongeveer € 225 miljoen ook te betalen in contanten of, naar keuze van CKHGT, uit door CKHGT uitgegeven driejarige notes die vergelijkbaar zijn met de beursgenoteerde investment-grade obligaties van CKHGT en verhandelbaar zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen
Jonathan Freedman (212) 284-2300

MediaContact@Jefferies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr