15:19 uur 30-01-2024

Republiek Guinee kondigt baanbrekend rondetafelevenement van donoren aan in Dubai

CONAKRY, Republiek Guinee–(BUSINESS WIRE)– De Republiek Guinee heeft via haar ministerie van Planning en Internationale Samenwerking een cruciaal evenement van de Ronde Tafel van Donoren (RTD) aangekondigd, gepland voor 15-16 februari 2024, in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Dit evenement is een integraal onderdeel van het Interim Reference Program (IRP) 2022-2025, een onderdeel van de ontwikkelingsstrategie van Guinee in overeenstemming met de Visie van Guinee 2040, de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG ‘s) voor 2030, de Visie van ECOWAS 2050 en de Agenda 2063 van de Afrikaanse Unie (AU).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240129253683/nl/

Her Excellency Ms. Rose Pola Pricemou, Minister of Planning and International Cooperation (Photo: AETOSWire)

Her Excellency Ms. Rose Pola Pricemou, Minister of Planning and International Cooperation (Photo: AETOSWire)

Hare Excellentie mevrouw Rose Pola Pricemou, Minister van Planning en Internationale Samenwerking, verklaart: “Dit evenement is een hoeksteen in onze reis naar duurzame ontwikkeling. Het belichaamt onze toewijding aan een veerkrachtig Guinee, uitgerust met robuuste instellingen, infrastructuur en een dynamische economie. Het OTO gaat over het veiligstellen van essentiële financiering en het opzetten van strategische partnerschappen op lange termijn die essentieel zijn voor de groei van onze natie.”

Het evenement in Dubai is een mijlpaalbijeenkomst van internationale donoren en toont de ontwikkelingsprioriteiten en strategische keuzes van Guinee. Belangrijke projecten die moeten worden besproken, zijn onder meer verbetering van de stedelijke infrastructuur, toegang tot schoon water en economische diplomatie.

Het IRP, dat zich richt op institutionele, infrastructurele en transformationele uitdagingen, is ontworpen om de routekaart van de overheid te vertalen in bruikbare strategieën in verschillende sectoren. Het richt zich op uitdagingen van demografische dynamiek, digitalisering, economische diversificatie en klimaatverandering, met de nadruk op sterke politieke, gerechtelijke, veiligheids- en economische instellingen. Het programma is gestructureerd rond vijf pijlers: institutionele rectificatie, macro-economisch en financieel kader, wettelijk kader en bestuur, sociale actie, werkgelegenheid en inzetbaarheid, infrastructuur, connectiviteit en sanitaire voorzieningen.

Met de totale kosten van het IRP op 108 biljoen Guinese frank (ongeveer US$ 12,273 miljard), zal de nationale capaciteit naar verwachting 72% hiervan dekken. Het OTO beoogt de resterende financieringsbehoeften aan te pakken door middel van meer binnenlandse besparingen, leningen, de oprichting van een staatsfonds en internationale steun.

“De Ronde Tafel gaat niet alleen over financiering; het gaat over het leggen van de basis voor een nieuw type partnerschap voor de ontwikkeling van Guinee. We streven ernaar om onze dialoog met traditionele partners voort te zetten en tegelijkertijd nieuwe wereldwijde partnerschappen te verkennen en Zuid-Zuid- en Driehoekssamenwerking te bevorderen,” voegde Hare Excellentie Rose eraan toe.

De regering van Guinee nodigt wereldwijde partners uit voor dit belangrijke evenement in Dubai, dat een belangrijke stap is op weg naar duurzame en inclusieve ontwikkeling.

Volg de onderstaande link voor registratie:

https://pri.mpci.gov.gn

*Bron: AETOSWire

Contacts

Regering van de Republiek Guinee

Koultoumy Diallo
Hoofd Communicatie en Public Relations

Tel: +224655141414

scrp@mpci.gov.gn

Check out our twitter: @NewsNovumpr