11:00 uur 18-01-2024

Forrester: Wereldwijde technologie-uitgaven groeien in 2024 met 5,3% tot USD 4,7 biljoen

De regio Azië/Oceanië zal het snelste groeien; zes van de landen die naar verwachting de grootste groei van het bbp zullen doormaken, bevinden zich in Azië

CAMBRIDGE, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Forrester (Nasdaq: FORR) geeft in de Global Tech Market Forecast, 2023 To 2027 aan dat, nu de verbetering van de economische omstandigheden doorzet, de technologie-uitgaven in 2024 met 5,3% zullen groeien. In 2023 was dat nog 3,5%. Er zijn twee factoren die bij uitstek aan deze groei zullen bijdragen: uitgaven aan software en IT-diensten, met inbegrip van generatieve AI (genAI), cloud en beveiliging, en de digitale en economische groei in Azië/Oceanië. In 2027 zullen software en IT-diensten goed zijn voor 69% van de wereldwijde technologie-uitgaven, terwijl investeringen in genAI-software dankzij een jaarlijks samengestelde groei van 36% naar verwachting zullen oplopen tot USD 227 miljard in 2030.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers
Hannah Segvich

hsegvich@forrester.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr