22:22 uur 17-01-2024

Timeline, een Zwitserse biotech voor een lang leven, verzekert cruciale financieringsronde met steun van strategische wereldwijde industrieleiders, waaronder L’Oréal en Nestlé

LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Timeline, een biotechbedrijf op het gebied van consumentengezondheid dat het voortouw neemt in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor gezond ouder worden en een lang leven, kondigt vandaag aan dat het CHF 56M (USD 66M) heeft opgehaald in een overtekende serie D-financieringsronde. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en omvat strategische investeringen van twee wereldwijde marktleiders—L’Oréal en Nestlé.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240117882273/nl/

Timeline Longevity Products (Photo: Timeline)

Timeline Longevity Products (Photo: Timeline)

De financieringsronde werd geleid door BOLD (Business Opportunities for L’Oréal Development), het risicokapitaalfonds voor strategische innovatie van L’Oréal Groupe, en onderstreept het vertrouwen van investeerders in Mitopure®, een bedrijfseigen technologie om mensen te helpen langer gezond te leven. Mitopure® kan bouwen op ruim 15 jaar onderzoek en heeft klinisch bewezen zich te richten op een belangrijke cellulaire levensduurroute door het recyclen en vernieuwen van de krachtpatsers in cellen, de mitochondriën. Een optimale mitochondriale functie is essentieel voor het behoud van cellulaire energie voor het stimuleren van spierkracht, cognitie, weerstand van het immuunsysteem, vitaliteit van de huid en andere belangrijke voordelen in een allesomvattende aanpak voor een lang en gezond leven.

De steun van deze industrieleiders en het ingezamelde geld worden gebruikt om Timeline uit te bouwen tot een toonaangevend consumentenmerk om gezond en lang te leven door de wetenschap, productcategorieën en markten in de sectoren voeding, schoonheid en gezondheid uit te breiden.

“Deze strategische samenwerking vormt een afspiegeling van de baanbrekende multidimensionale benadering waarvan we altijd al hebben geloofd dat die nodig is om zinvolle vooruitgang te boeken op het gebied van een lang leven en een goede gezondheid”, zegt Patrick Aebischer, medeoprichter en voorzitter van Timeline. “Ik wil L’Oréal, Nestlé en onze jarenlange investeerders bedanken voor hun toewijding aan oplossingen voor een lang leven die geworteld zijn in het hoogste niveau van wetenschap.”

“Lang leven gaat over langer gezond leven en L’Oréal is al tien jaar bezig om te begrijpen en te anticiperen op wat dit zou kunnen betekenen voor schoonheid”, zegt Barbara Lavernos, Deputy Chief Executive Officer en verantwoordelijk voor Onderzoek, Innovatie en Technologie, L’Oréal. “Een lang leven is een nieuwe definitie van schoonheid, op het raakvlak van verschillende wetenschappelijke disciplines, van het decoderen van biologische markers tot het analyseren van externe blootstelling. Onze investering in Timeline is opwindend omdat het de belangrijkste kenmerken van een lang leven kan overbrengen op de gezondheid en schoonheid van de huid.”

“We investeren al sinds 2019 in Timeline en nog altijd zijn we erg onder de indruk van het team en geloven we in het exponentiële potentieel van de Mitopure-technologie op het gebied van voeding om mensen te helpen beter oud te worden,” aldus Anna Mohl, CEO van Nestlé Health Science “We zijn blij dat L’Oréal zich bij ons voegt als investeerder en strategische partner om deze technologie naar nieuwe hoogten te brengen en de toepassingen ervan uit te breiden.”

Over Timeline

Timeline (moederbedrijf Amazentis) is een baanbrekend Zwitsers gezondheidswetenschappelijk bedrijf dat met zijn baanbrekende, klinisch bewezen, gepatenteerde ingrediënt Mitopure® een revolutie teweeg wil brengen in de industrie voor een lang leven. Timeline biedt een allesomvattende benadering van cellulaire gezondheid en verwerkt de voordelen van Mitopure in haar nieuwe generatie voedingssupplementen en huidverzorgingsproducten. Met meer dan een decennium aan expertise in verouderingswetenschappelijk onderzoek probeert Timeline de grenzen van de menselijke levensduur te verleggen en bij te dragen aan een toekomst waarin iedereen langer en gezonder kan leven. Het bedrijf wordt in haar onderzoek van meer dan 15 jaar ondersteund door vooraanstaande wetenschappers, verschillende klinische studies en meer dan 50 octrooien. Nestlé Health Science is sinds 2019 investeerder. Meer informatie over www.timelinenutrition.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press Contact:

Chris Rinsch, President en medeoprichter, Timeline

Federico Luna, Chief Marketing Officer, Timeline

press@timelinenutrition.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr