22:27 uur 17-01-2024

IO Interactive verwelkomt Veronique Lallier als New Chief Development Officer

KOPENHAGEN, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– IO Interactive, de onafhankelijke ontwikkelaar en uitgever van videogames die alom bekend is voor de Hitman- en Freedom Fighters-franchises, maakte vandaag bekend dat Veronique Lallier bij IOI aantreedt als nieuwe Chief Development Officer. Veronique zal wereldwijd actief zijn bij alle studio’s en is gevestigd in Brighton, die in juli 2023 uit de startblokken ging. Zij zal verantwoordelijk zijn voor het opvolgen van de gameontwikkelingsstrategie en -productie van IOI.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240116342793/nl/

Veronique Lallier (Photo: IO Interactive)

Veronique Lallier (Photo: IO Interactive)

“Ik ben bijzonder tevreden over mijn aanwerving bij IO Interactive, een emblematische gamestudio met een waardevolle ervaring van 25 jaar waarin hoge normen behouden bleven en wereldwijd erkende franchises werden gecreëerd. Nu er interessante projecten in de pijplijn zitten en in heel Europa nieuwe studies zullen opengaan, kijk ik er alvast naar uit om in IOI’s voortdurende groei en success een rol te spelen,” vertelt Veronique Lallier.

Veronique brengt een rijke ervaring in de gamingsector mee, dankzij haar vroegere functies in toonaangevende videogamestudio’s zoals Hi-Rez Studios, waar zij actief was als COO en Studio GM, bij Warner Bros. Interactive Entertainment was zij vicevoorzitter Digital Publishing, bij NCSoft was zij Studio Managing Director, maar zij was ook actief bij Rockstar Games en Ubisoft.

We zijn opgetogen dat wij Veronique bij IOI mogen verwelkomen. Zij brengt enorm veel ervaring dankzij haar senior functies die zij voordien vervulde bij ronkende namen in de gamingsector, zowel in Oosterse als in Westerse studio’s. Haar achtergrond in marketing, uitgeverij en productie is een fantastische mengkroes en zorgt voor een uniek profiel dat een ongelooflijke troef voor onze teams zal zijn nu we willen groeien en onze IP’s diversifiëren,” aldus Hakan Abrak, CEO van IO Interactive.

Het team van de onlangs geopende IOI-studio in Brighton is sinds juli meteen uit de startblokken gegaan en is volledig geïntegreerd in het ontwikkelingsproces van de projecten die bij IO Interactive momenteel op stapel staan. Het Brighton-team volgt IOI’s filosofie om vanuit om het even welke studio aan elk project te werken, en werkt al samen aan het Project 007, het eerste verhaal met James Bond-grondslag, het Project Fantasy, een online fantasy RPG, en HITMAN World of Assassination.

Voortbouwend op het kernteam dat al stevig voet aan wal heeft, is de ambitie van IOI voor haar Brighton-studio om het komende jaar uit te breiden en nieuw talent te verwelkomen uit de interessante UK-ontwikkelingsstal, met 100 vacatures die in diverse functies in te vullen zijn. IOI zet aldus haar organische groei verder die het de recente voorbije jaren aan het opbouwen is, waarbij de onafhankelijke ontwikkelaar en uitgever ernaar streeft om zijn teams te versterken.

Met de vijf studio’s die op vandaag in Kopenhagen, Malmö, Barcelona, Istanboel en Brighton in de running zijn, schakelt IOI nu een versnelling hoger om volledig op toeren te komen teneinde ambitieuze en innovatieve nieuwe IP’s te leveren, na het grote succes dat werd verwezenlijkt door de voltooiing van de HITMAN-trilogie.

Voeg u vandaag bij het IO Interactive avontuur en verken onze openstaande vacatures op onze website: www.ioi.dk/careers

OVER IO INTERACTIVE

IO Interactive is een onafhankelijke ontwikkelaar en uitgever van videogames met studio’s in Kopenhagen, Malmö, Barcelona, Istanboel en Brighton. Als creatieve kracht achter een aantal fel besproken multiplatform videogames van de voorbije twee decennia, legt IOI zich toe op het creëren van onvergetelijke personages en ervaringen aan de hand van hun eigen Glacier-technologie, die met awards werd bekroond.

IO Interactive zal het allereerste verhaal met James Bond-grondslag ontwikkelen en uitgeven, dat de werktitel Project 007 draagt, en is momenteel volop een nieuwe IP aan het ontwikkelen onder de codenaam Project Fantasy. Voor meer informatie gaat u naar https://ioi.dk .

© 2024 IO Interactive A/S. IO Interactive en het IOI-logo zijn geregistreerde handelsmerken van IO Interactive A/S.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Internationale senior communicatiemanager

Yann Roskell

press@ioi.dk

Check out our twitter: @NewsNovumpr