17:36 uur 17-01-2024

Het ministerie van Media van Saoedi-Arabië lanceert Horizon-documentaire op Netflix, over dieren in het wild in het Koninkrijk

  • H.E. Al-Dosari: De nieuwe documentaire onthult geheimen van de wilde dieren van het Koninkrijk
  • Horizon weerspiegelt de toonaangevende inspanningen van Saoedi-Arabië om dieren in het wild te beschermen en te behouden

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Konoz, een initiatief van het Center for Government Communication van het Saoedische ministerie van Media, lanceerde “Horizon“, een nieuwe documentaire die de rijke biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen van het Koninkrijk documenteert. De documentaire is geproduceerd in samenwerking met het National Center for Wildlife en wordt momenteel gestreamd op Netflix.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240116758362/nl/

https://konoz.media.gov.sa (Photo: AETOSWire)

https://konoz.media.gov.sa (Photo: AETOSWire)

De film, de nieuwste productie van het Konoz-initiatief, is bedoeld om het bewustzijn van de soortenrijkdom en biodiversiteit van Saoedi-Arabië en zijn onderscheidende geografische gebieden te vergroten, en benadrukt de toonaangevende inspanningen van het Koninkrijk om dieren in het wild te beschermen, zeldzame soorten te behouden en de wereld kennis te laten maken met de verschillende rijke hulpbronnen. De documentaire toont de pittoreske natuur van Saoedi-Arabië, het gevarieerde planten- en dierenleven en de overvloedige rijkdom van zijn land.

In een reactie op de release zei H.E. Minister van Media, de heer Salman bin Yousef Al-Dosari: “Horizon is een nieuwe documentaire die is ontworpen om de wereld kennis te laten maken met de geheimen en rijkdom van de dieren in het wild in Saoedi-Arabië.”

De documentaire biedt een visuele reis naar de grote verscheidenheid aan schimmelorganismen van het Koninkrijk in hun natuurlijke habitats, zoals vlaktes, bergen, valleien en uitgestrekte zee. De kijkers zullen genieten van het leren over de verscheidenheid aan dierenpopulaties, zoals de doejong, dolfijnen, Arabische luipaarden, herten en oryxsoorten. Ze krijgen ook een kijkje in de unieke biodiversiteit, gevarieerde terreinen, regio’s en verschillende klimaten van het Koninkrijk, die de harmonieuze coëxistentie tussen meer dan 10.000 soorten voeden, die elk unieke aanpassingen hebben gedaan om te gedijen in hun specifieke omgevingen.

Via “Horizon” beginnen kijkers aan een visuele reis langs vijf elementen: mariene ecosystemen, bergen, woestijnen, mensen en de natuur, en worden ze meegevoerd naar de toekomst om meer te weten te komen over de vooruitzichten voor de omgevingsrijkdom van het Koninkrijk.

Mohammed Qurban, CEO van het National Center for Wildlife, onderstreepte het belang van dit gezamenlijke project dat is geproduceerd in samenwerking tussen het National Center for Wildlife en het ministerie van Media, dat de verschillende diersoorten in het Koninkrijk documenteert.

hij zei: “Deze documentaire weerspiegelt de ijverige inspanningen van Saoedi-Arabië om terrestrische en mariene ecosystemen te herstellen, de biodiversiteit te ondersteunen, beschermde gebieden uit te breiden, evenals bedreigde soorten in gecontroleerde omgevingen te koesteren en ze opnieuw in hun natuurlijke habitats te introduceren. Dit zou het ecologische evenwicht verbeteren en duurzaamheid bereiken.”

Bron: AETOSWire

Contacts

Amal Saud Alharbi

+966542278807

Check out our twitter: @NewsNovumpr