19:41 uur 10-01-2024

Qorium haalt extra financiering binnen van Brightlands Venture Partners en Sofinnova Partners, nu het bedrijf afstevent op een ambitieuze groei voor duurzaam leer met de benoeming van CEO Michael Newton

MAASTRICHT, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Qorium, het wereldwijd toonaangevende bedrijf actief in celgekweekt leer, maakte vandaag een aantal belangrijke mijlpalen bekend langs haar weg naar meer commerciële armslag. Het bedrijf heeft een investering verkregen van de baanbrekende VC’s Brightlands Venture Partners en Sofinnova Partners, wat een belangrijke blijk van vertrouwen in de toekomst van de productie van duurzaam, celgekweekt leer markeert.

Verder bevestigt het bedrijf vandaag dat Michael Newton, voormalig senior executive van Nike, tot Chief Executive Officer werd benoemd om het bedrijf door deze nieuwe, spannende groeifase te loodsen.

Newton vervoegt een oprichtend team van leiders met onder andere Mark Post, pionier op gebied van celgekweekt vlees, als Chief Scientific Officer in haar rangen. Alom erkend als de toonaangevende stem in cellulaire landbouw, verblufte Post de hele wereld in 2013 door de eerste celgekweekte hamburger te produceren, waarna hij medeoprichter van Mosa Meat werd om het product op de markt te brengen. Post sloeg de handen in elkaar met Rutger Ploem, veteraan van de leersector, en de duurzaamheidsingenieur Stef Kranendijk om het pionierswerk van Qorium voor de ontwikkeling van rendabel, in een kwaliteitslab gekweekt duurzaam leer wind in de zeilen te geven.

Michael Newton verklaart: “Zodra ik met Mark, Rutger, Stef en het team van Qorium had kennisgemaakt, wist ik dat dit de perfecte match zou worden. Qorium is gegrondvest op de overtuiging dat als traditie en talent met geavanceerde wetenschap versmelten, een heuse categorietransformatie kan plaatsvinden. Mijn jaren bij Nike waren volledig gewijd aan het innoveren van producten om menselijk potentieel te ontketenen. Ik ben bijzonder opgetogen nu ik deze volgende logische stap zet, waar ongelooflijke wetenschap een werkelijk duurzame toekomst kan opleveren via hoogwaardige producten van uitstekende kwaliteit waar consumenten op uit zijn.”

Guillaume Baxter, hoofd bij Sofinnova Partners, licht toe: “Onze missie bestaat erin om baanbrekende innovaties te vinden die het vermogen hebben om de gezondheid van de planeet te verbeteren en tegelijk aanzienlijke opbrengsten kunnen opleveren. Qorium is een ideale match voor ons industrieel biotechnologie-investeringsplatform: een leidersteam van wereldklasse, bewezen technologie en een heus product met het potentieel om een hele sector te transformeren voor het welzijn van de planeet.”

Olga Goor, investeringsmanager bij Brightlands Venture Partners, voegt hieraan toe: “We zijn heel tevreden dat Sofinnova Partners zich bij ons voegt als belangrijkste investeerders in Qorium. De voorbije twee jaar maakte Qorium een indrukwekkende vooruitgang, en we zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van Michael samen met de diepgaande expertise, kennis en relaties in dit domein van zowel BVP en Sofinnova de ontwikkeling van Qorium alleen nog meer zal versnellen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah@futurefactor.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr