11:52 uur 10-01-2024

Hayden AI werkt samen met ZTM Gdańsk bij pilotproject voor geautomatiseerde monitoring van busbanen en bushaltes

Samenwerkingsverband luidt eerste implementatie van Hayden AI buiten de VS in

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Hayden AI, een toonaangevend bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie en geospatiale analyse, heeft een overeenkomst gesloten met ZTM Gdańsk voor een pilotproject voor geautomatiseerde monitoring van busbanen en bushaltes. Dit is de eerste keer dat Hayden AI buiten de Verenigde Staten wordt geïmplementeerd. Gdańsk, Polen is de eerste stad buiten de VS waarin het ultramoderne AI-platform van het bedrijf wordt getest.

“Het verheugt ons samen te werken met Gdańsk in dit pilotproject,” aldus Chris Carson, CEO en oprichter van Hayden AI. “We hebben in de Verenigde Staten bewezen dat onze technologie de veiligheid op de weg verhoogt en het openbaar vervoer betrouwbaarder, toegankelijker en duurzamer maakt. Het is voor ons een grote eer om onze technologie in te zetten om dezelfde resultaten te bereiken voor de mensen in Gdańsk, en hopelijk binnenkort in heel Europa.”

Net als bij de inzet van Hayden AI in de VS omvat het pilotproject bij ZTM in Gdańsk het onderzoeken van de bezetting van busbanen en bushaltes op bepaalde ZTM-routes met behulp van Hayden AI-camerasystemen die op bussen zijn geïnstalleerd. De apparatuur is in december 2023 geïnstalleerd en ondergaat momenteel kalibratieproeven.

Hayden AI is de Amerikaanse marktleider op het gebied van mobiele geautomatiseerde systemen voor monitoring van busbanen en bushaltes. Er zijn honderden door AI aangedreven camerasystemen geïnstalleerd in ov-bussen verspreid het hele land. In New York City, waar Hayden AI-apparatuur is geïnstalleerd op bussen van de Metropolitan Transportation Authority (MTA), zijn de ritsnelheden met maar liefst 40% verhoogd en zijn de botsingen met maar liefst 34% afgenomen op straten met busroutes waar deze technologie words gebruikt.

Naast de MTA in New York werkt Hayden AI op dit moment samen met vervoersmaatschappijen in Washington DC, Los Angeles en Oakland, Californië. Het bedrijf heeft geslaagde pilotprojecten uitgevoerd bij vervoersmaatschappijen in Philadelphia en Santa Monica.

Over Hayden AI: Wij van Hayden AI verrichten baanbrekend werk voor het oplossen van problemen in de dagelijkse praktijk, mogelijk gemaakt door AI en zelflerende systemen – van monitoring van busbanen en bushaltes tot digital twin-modellering en nog veel meer. Onze klanten gebruiken ons mobiele perceptiesysteem om het openbaar vervoer te versnellen, de veiligheid op straat te verhogen en een duurzamere toekomst te creëren. Meer informatie: www.hayden.ai

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jenna Fortunati

jenna.fortunati@hayden.ai

Check out our twitter: @NewsNovumpr