19:46 uur 08-01-2024

7 voordelen van vochtigheidsregelsysteem op basis van Dry Fog in SMT-processen | IKEUCHI

Vochtigheidsregelsystemen die gebruik maken van Dry Fog voorkomen niet alleen statische elektriciteit in SMT-processen, maar schroeven bedrijfskosten ook aanzienlijk terug en verminderen CO2-uitstoot.

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– H. IKEUCHI & CO., LTD., een Japanse fabrikant van sproeikoppen, heeft een globale campagne gelanceerd om vochtigheidsregelsystemen op basis van “Dry Fog”-technologie te introduceren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240108328517/nl/

Each individual photo available upon request: IKEUCHI offers humidity control systems using Dry Fog not only preventing static electricity in SMT processes but also significantly slashing operating costs and CO2 emissions. (Photo: Business Wire)

Each individual photo available upon request: IKEUCHI offers humidity control systems using Dry Fog not only preventing static electricity in SMT processes but also significantly slashing operating costs and CO2 emissions. (Photo: Business Wire)

“Dry Fog” bestaat uit zeer fijne waterdruppeltjes met elk een diameter van 10 μm of minder, gegenereerd door gespecialiseerde sproeikoppen. Deze nevel verdampt snel in de lucht zonder de voorwerpen die het raakt nat te maken.

In de wereld van SMT-processen (Surface-Mount Technology) is een doeltreffende regeling van de vochtigheid van cruciaal belang om problemen door elektrostatische ontlading en uitdagingen veroorzaakt door statische elektriciteit en droge lucht te bestrijden. IKEUCHI’s Dry Fog Humidification System duikt op als een baanbrekende oplossing, die instaat voor zeven belangrijke voordelen.

1. Preventie van schade door elektrostatische ontlading

Wanneer elektronische componenten krimpen, neemt de kans op elektrostatische ontlading toe. Het Dry Fog-systeem verzekert een gelijkmatig vochtigheidsniveau, waardoor het risico voor schade door elektrostatische ontlading wordt voorkomen.

2. Minder Pick&Place-fouten

Door de vochtigheidsniveaus optimaal te houden, verminderen de fouten in het Pick&Place-proces veroorzaakt door componenten die blijven kleven of uit de tape steken wegens statische lading, waardoor de productiviteit aanzienlijk verbetert.

3. Consistente soldeerprintkwaliteit

Vochtigheidsregeling tijdens soldeerprinten voorkomt problemen zoals snel opdrogen of te grote vochtabsorptie, wat consistente soldeerprintkwaliteit en productbetrouwbaarheid verzekert.

4. Vermindering van in de lucht zwevende deeltjes

Bevochtiging slaat in de lucht zwevende deeltjes neer, waardoor defecten veroorzaakt door hechting van deeltjes worden beperkt. Het Dry Fog-systeem vermindert in de lucht zwevende deeltjes in belangrijke mate door een grotere vochtigheid.

5. Aanzienlijke vermindering van de bedrijfskosten

In vergelijking met conventionele stoombevochtiging, worden bedrijfskosten teruggeschroefd met 68% dankzij het Dry Fog-systeem. Dit resulteert in een besparing van $50.000/jaar en een beperking van de CO2-uitstoot met 70%.

6. Vermindering van koelingskosten

De verdampende koeling van de Dry Fog verlaagt de omgevingstemperaturen, wat een besparing van $18.000/jaar aan uitgaven voor koeling oplevert voor een SMT-faciliteit.

7. Gezondere werkomgeving

Buiten het productieproces om, zorgt het Dry Fog-systeem voor minder ziekteverzuim door een relatieve vochtigheid van 50% of hoger te behouden, wat tijdens de winter voor minder ziekteverzuim zorgt.

Samengevat is IKEUCHI’s Dry Fog Humidification System een omvattende oplossing die de cruciale aspecten van SMT-processen aanpakt, wat de productiviteit verbetert, de kosten vermindert en een gezondere werkplaats bevordert. Deze technologie biedt een transformatieve benadering van vochtigheidsregeling in elektronicaproductie.

Links naar artikelen: Deel 1, Deel 2, Deel 3

Netwerk: V.S., Europa, China, Taiwan, Indonesië, Thailand, Japan

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yoshikazu Ueno

H. IKEUCHI & CO., LTD.

overseas@kirinoikeuchi.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr