23:13 uur 07-01-2024

Inaugurele Chuxiong Fashion Week benadrukt de etnische klederdrachtcultuur in Yunnan

CHUXIONG, China–(BUSINESS WIRE)– Het eerste Chuxiong Fashion Week Gala werd gehouden in het Chuxiong Grand Theater in de Chuxiong Yi Autonome Prefectuur, in de Chinese provincie Yunnan, op de avond van 5 januari, met de focus op de etnische klederdrachtcultuur in Yunnan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240107468208/nl/

The First Chuxiong Fashion Week Gala was held in Chuxiong, Yunnan Province of China, on January 5, highlighted the ethnic costumes culture in Yunnan. (Photo: Business Wire)

The First Chuxiong Fashion Week Gala was held in Chuxiong, Yunnan Province of China, on January 5, highlighted the ethnic costumes culture in Yunnan. (Photo: Business Wire)

De ceremonie begon met melodieuze en prachtige zang, gevolgd door drie hoofdstukken: “Dreaming a Thousand Years, “Hand in Hand with Fashion” en “Guardian”. Tijdens deze optredens kon het publiek de charme van etnische kleding en mode visueel ervaren.

Tegelijkertijd werd tijdens het evenement de lijst bekendgemaakt van eenheden, ondernemingen en ontwerpers die de inaugurele Chuxiong Fashion Week Contribution Award ontvingen. Daarnaast werd de “Xinhua Chuxiong Fashion Week Index” gelanceerd.

Bijna alle grote nationale media van China en de lokale media van Yunnan zonden het prachtige evenement live online uit. Er waren ruim 20 miljoen online kijkers.

Volgens de organisator is het gala een van de evenementen in de reeks van de eerste editie van de “China Chuxiong Fashion Week”, die zich richt op het tonen van etnische kostuumcultuur en mode als medium gebruikt. Het doel is om culturele uitwisseling en wederzijds leren tussen verschillende etnische groepen te bevorderen, de culturele identiteit tussen mensen van verschillende etniciteiten te versterken en de communicatie en integratie tussen hen te verbeteren.

Het 7-daagse Fashion Week-evenement is een frisse samensmelting van “Chinese stijl” en “wereldstijl” en inspireert een gloednieuwe charme. Samen met het tonen van de inherente schoonheid van kleding van verschillende etnische groepen, wordt wederzijdse inclusiviteit en leren tussen verschillende culturen bevorderd, zodat de wereld de harmonie in zichzelf kan waarderen.

De Fashion Week bood een visueel feest en een diepgaande ervaring van etnische cultuur. Het evenement werd gesteund door landen als Laos, Myanmar, Cambodja, Vietnam en Thailand, maar ook door talloze binnenlandse etnische kledingbedrijven en ontwerpers in China. Er waren 39 prachtige modeshows met meer dan 1.100 schitterende sets etnische kleding en accessoires.

Deze Fashion Week is ook een nieuw venster geworden voor de wereld om de voortreffelijke Chinese cultuur te begrijpen. Voorlopige statistieken geven aan dat tijdens de modeweekperiode, naast de Chinese media, ook verschillende internationale media aandacht besteedden aan Chuxiong en dat de inaugurele Chuxiong Fashion Week in totaal 1,25 miljard keer online op verschillende plaatsen kon worden gevolgd.

In de toekomst zal Chuxiong deze Fashion Week aangrijpen om dieper in te gaan op etnische culturele bronnen, waar innovatie wordt geërfd, modetrends worden aangevoerd, culturele industrieën worden versterkt, aantrekkelijke culturele merken worden gebouwd en ernaar wordt gestreefd om Chuxiong tot een onderscheidende hoofdstad van immaterieel cultureel erfgoed en creatieve mode te ontwikkelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

E. Zhou

E-mail: evisionsinfo@gmail.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr