16:46 uur 05-01-2024

Omniose kondigt wetenschappelijke samenwerking aan met AstraZeneca en onderzoekt vaccins tegen ernstige bacteriële infecties

De samenwerking biedt AstraZeneca exclusieve rechten op Omniose’s eigen bioconjugatieplatform om onderzoek te doen naar mogelijke vaccins voor een breed scala aan bacteriële pathogenen

BOSTON & ST. LOUIS–(BUSINESS WIRE)– Omniose, een preklinisch biotechnologiebedrijf, heeft vandaag een exclusieve samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met AstraZeneca voor onderzoek naar mogelijke vaccins voor bacteriële pathogenen in de vroege pijplijn Vaccines & Immune Therapies van AstraZeneca.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst krijgt AstraZeneca exclusieve rechten op Omniose’s gepatenteerde bioconjugatieplatform voor maximaal drie jaar. Dit platform helpt bij de ontwikkeling van hoogwaardige vaccins tegen een reeks bacteriële pathogenen, waaronder multiresistente “superbugs” waarvan de bestrijding met andere methodes tot op dit moment onmogelijk is gebleken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Timothy Cooke

Chief Executive Officer

media@omniose.com
www.omniose.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr