20:18 uur 04-01-2024

Hooggerechtshof van India wijst rechtsgeding tegen Adani Group af in de zaak Hindenburg

  • Bewering van indiener onderuit gehaald, verschenen in OCCRP-rapport waarin gesuggereerd werd dat India’s markttoezichthouder laks was in zijn onderzoek
  • Toezichthouder van India’s kapitaalmarkt aangestuurd om te onderzoeken of korte posities door bepaalde entiteiten de Indiase wet overtreden

AHMEDABAD, India–(BUSINESS WIRE)– Woensdag heeft het Hooggerechtshof van India de geschillen van openbaar belang (PIL’s = public interest litigations) afgewezen die vorig jaar waren ingediend nadat een short-seller een rapport had gepubliceerd waarin hij kwaadaardige en ongegronde klachten aan het adres van de Adani Group maakte. Het conglomeraat heeft het rapport afgewezen als een boosaardige combinatie van selectief verkeerde informatie en verjaarde, ongegronde en schandelijke aantijgingen.

Mr. Gautam Adani, voorzitter van de Adani Group, gaf hierop volgend commentaar: “De waarheid heeft gezegevierd. Ik ben iedereen dankbaar die aan onze zijde stond. Onze nederige bijdrage aan het verhaal van India’s groei zal worden verdergezet.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen neemt u contact op met: Roy Paul; roy.paul@adani.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr