17:34 uur 27-12-2023

CCM Biosciences kondigt lancering aan van 5Prime Sciences Business Unit

Nieuwe business unit richt zich op DNA Biotechnologie en Moleculaire Diagnostiek, gebruikmakend van state-of-the-art platforms voor enzym engineering

De wereldwijde jaarlijkse inkomsten uit de intellectuele eigendomsportefeuille van het bedrijf is 30-50 miljoen dollar

MOUNT LAUREL, N.J.–(BUSINESS WIRE)– Gediversifieerd biotechnologiebedrijf CCM Biosciences (CCM Bio) kondigde de lancering aan van zijn business unit CCM 5Prime Sciences (5Prime) die zich richt op de ontwikkeling en toepassing van eigen technologie op het gebied van DNA-biotechnologie. 5Prime’s technologieplatform omvat meerdere gepatenteerde, wereldwijd gecommercialiseerde samenstellingen en methoden voor moleculair klonen, DNA-sequentiebepaling van de volgende generatie en moleculaire diagnostiek.

5Prime heeft twee gebieden waar het zich op focust: 1) in-vitro diagnostische (IVD) tests: een breed scala aan CDx-tests (companion diagnostics) voor gerichte diagnostiek van kanker, zeldzame ziekten en prenatale/preïmplantatiediagnostiek, ontwikkeld met behulp van de druppelvormige digitale Polymerase Chain Reaction (ddPCR) en Next-Generation Sequencing (NGS) methodologieën, die de therapeutische (Rx) pijplijn van CCM Bio vergezellen; 2) synthetische biologie: gemanipuleerde DNA- en RNA-manipulerende enzymen die de enzymen verbeteren die worden gebruikt in IVD-tests, in PCR-reagentia en ook in enzymatische DNA/RNA-synthese.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dr. Anisha Ghosh
e-mail: anisha@ccm-bio.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr