09:25 uur 26-12-2023

Diepgaande “Belt and Road” initiatieven: opmerkelijke wereldwijde expansie van DENZA in 2023

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– Bij DENZA, het luxemerk voor nieuwe energie dat gezamenlijk is opgericht door BYD, een leider in nieuwe elektrische voertuigen, en Mercedes-Benz, de uitvinder van de benzineauto, zit globalisering in de genen. DENZA ontwerpt niet alleen producten voor een wereldwijd publiek, maar heeft ook de ambitie om een toonaangevend wereldwijd luxemerk in nieuwe elektrische auto’s te worden. Met een mondiale strategie als leidraad omarmt en implementeert DENZA actief het “Belt and Road” initiatief, bouwt het aan een mondiaal merkimago, scherpt het zijn interne sterke punten aan en boekt het nationaal en internationaal opmerkelijke resultaten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231225629433/nl/

DENZA D9 at the Bangkok International Motor Show (Photo: Business Wire)

DENZA D9 at the Bangkok International Motor Show (Photo: Business Wire)

2023 markeert het eerste jaar van DENZA in het internationale circuit, met belangrijke aanwezigheid op mondiale autoshows, zoals de Bangkok International Motor Show in maart, die werd bezocht door voormalig premier Prayut Chan-o-cha; de International Motor Show van München in september, waar zijn Europese debuut alom werd toegejuicht; de Japan Mobility Show in oktober, waar hij opviel als het enige Chinese luxemerk en zijn eerste internationale order binnenhaalde; de Thailand International Motor Expo in november, waar de DENZA N7 zijn internationale reis voortzette in navolging van de DENZA D9; en de Hong Kong International Auto Show in december, waar de DENZA D9 zijn debuut maakte en voorbestellingen ontving. Door zijn geleidelijke en systematische internationale expansie heeft DENZA niet alleen de harten van wereldwijde media en klanten gewonnen, maar ook een solide basis gelegd om een toonaangevend internationaal high-end merk te worden. DENZA is klaar om het “visitekaartje” van elektrische luxeauto’s in China te worden, de Chinese auto-industrie te herdefiniëren en DENZA bij een wereldwijd publiek te introduceren.

Naast het internationale succes heeft DENZA ook de binnenlandse markt veroverd. Zijn eerste multipurpose vehicle (MPV), de DENZA D9, met premiumfuncties op het vlak van design, comfort, intelligentie, besturing en veiligheid, en zijn geschiktheid voor zowel gezins- als zakelijk gebruik, zorgde voor een nieuw marktrecord. Van dit snelste nieuwe elektrische luxe automodel in China werden 100.000 exemplaren in slechts 11 maanden afgeleverd. Vanaf begin december 2023 is de DENZA D9 al 11 maanden op rij de best verkopende luxe MPV van meer dan RMB 300.000 en er wordt verwacht dat hij in 2023 de jaarlijkse verkoopkampioen voor MPV’s zal worden.

De DENZA D9 blinkt uit in zowel verkoopvolume als prijs, met een gemiddelde verkoopprijs van meer dan RMB 420.000, waarmee het het duurste model onder de Chinese automerken is. Bovendien staat hij binnen het segment van nieuwe elektrische MPV’s na één jaar op de eerste plaats wat betreft restwaarde, en zet daarmee een nieuwe standaard in de markt van luxe MPV’s. Naast zijn populariteit onder gewone gezinnen is de DENZA D9 het voertuig bij uitstek voor de moderne elite. Gebruikers zijn onder meer de nationale actrice Hai Qing, de beroemde tv-presentatrice Yang Lan en de prominente ondernemer Cao Hui, die allemaal deze nieuwe luxe verwelkomen.

Als pionier die de toonaangevende nieuwe energietechnologie van BYD combineert met het luxeproductie-erfgoed van Mercedes-Benz, opent elke stap in de wereldwijde reis van DENZA niet alleen oneindig veel mogelijkheden voor het merk, maar toont het ook de charme en kracht van de nieuwe merken elektrische luxeauto’s in China. In de toekomst zal DENZA zijn wereldwijde ontwikkeling blijven versnellen, zijn aanbod van premium producten verrijken en een ongeëvenaarde luxe reiservaring voor wereldwijde gebruikers creëren, waarbij het de ontwikkeling van China als krachtpatser in de auto-industrie verder ondersteunt.

Over DENZA

DENZA, een luxemerk voor nieuwe elektrische auto’s, werd in 2010 gezamenlijk opgericht in Shenzhen door BYD, toonaangevend op het gebied van nieuwe elektrische voertuigen, en Mercedes-Benz, de uitvinder van de benzineauto. Het was het eerste merk dat zich toespitste op de markt voor nieuwe elektrische luxeauto’s. In de afgelopen dertien jaar heeft DENZA drie fasen doorlopen: opstarten, opbouwen en innoveren. Ondertussen is de Chinese markt getuige geweest van een golf van technologische revolutie in nieuwe elektrische auto’s. Hierdoor kregen mensen snel een ander begrip van auto’s en werd de markt voor luxeauto’s ingrijpend geherdefinieerd door de ontwikkeling van nieuwe energie. Op 16 mei 2022 onderging DENZA een naamsverandering, die vanaf het begin drie verschillende eigenschappen en drie toonaangevende voordelen belichaamde. We beschikken over een onafhankelijk merk, producten en team en hebben drie belangrijke concurrentievoordelen in onze producten en diensten. Ten eerste is er de toonaangevende nieuwe energie en intelligente technologie van de BYD Group; ten tweede is er de toonaangevende luxe productkwaliteit die het resultaat is van dertien jaar gezamenlijke ontwikkeling met Mercedes-Benz; ten derde is er de soft power die DENZA heeft opgebouwd door het leveren van een toonaangevend ecologisch serviceaanbod om in te spelen op de huidige en toekomstige behoeften van de gebruikers van nieuwe elektrische auto’s. In de toekomst willen we een nieuwe uitgebreide luxe reiservaring creëren voor onze gebruikers en een waardevoller, slimmer en veiliger merk voor nieuwe luxeauto’s ontwikkelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, pr@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503

Zuid-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906

Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, meapr1@byd.com tel: +86-755-8988-8888-62319

Check out our twitter: @NewsNovumpr