14:22 uur 23-12-2023

Shiseido neemt Dr. Dennis Gross Skincare over

Bijzonder strategische transactie voegt prestigieus Skincare-merk geleid door dermatologen toe aan de globale portfolio van Shiseido

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Shiseido Company, Limited (primaire aandelenmarkt van de Tokyo Stock Exchange: 4911) (“Shiseido”, het “Bedrijf”) maakte vandaag bekend dat Shiseido Americas Corporation (“Shiseido Americas”), een dochteronderneming van Shiseido, een definitief akkoord heeft ondertekend voor de overname van DDG Skincare Holdings LLC, de eigenaar van het merk Dr. Dennis Gross Skincare. Dit merk, dat op wetenschap gebaseerde, prestigieuze huidverzorging onder leiding van dermatologen aanbiedt, heeft een revolutie in de schoonheidsindustrie teweeg gebracht met de verkoop van hoogwaardige producten aan consumenten over de hele wereld.

Ter ondersteuning van de bedrijfsmissie van Shiseido, “SCHOONHEIDSINNOVATIES VOOR EEN BETERE WERELD”, is de overname van Dr. Dennis Gross Skincare een synergetische aanvulling voor het strategische kader ten behoeve van de schoonheid van de huid en de globale portfolio van prestigieuze merken in handen van het bedrijf. Met de toevoeging van Dr. Dennis Gross Skincare beoogt Shiseido haar belangrijkste huidverzorgingsactiviteiten te versnellen en te versterken, die momenteel merken omvatten zoals SHISEIDO en Clé de Peau Beauté.

Dr. Dennis Gross Skincare werd in 2000 opgericht door de Dr. Dennis Gross, een voormalige onderzoeker die huidkanker bestudeerde en actief is als dermatoloog, samen met zijn vrouw Carrie Gross. De voortreffelijke producten van Dr. Dennis Gross Skincare onderscheiden zich door hun zeer efficiënte werking, gebaseerd op werkzame stoffen met bewezen voordelen voor de huidverzorging. Dr. Dennis Gross Skincare hecht grote waarde aan sectorwijzigende innovatie en hanteert een filosofie die geworteld is in onderzoek, dermatologie en technologie.

Als onderdeel van de Shiseido-portfolio, zal Dr. Dennis Gross Skincare het ruime, mondiale ondersteuningsnetwerk, de commerciële ervaring en R&D-expertise van het bedrijf verder aanvullen, zodat het merk haar ambitieuze groeiplannen kan versnellen. De bewezen expertise van Shiseido op het vlak van huidverzorging zal het groeitraject van Dr. Dennis Gross Skincare op lange termijn vergemakkelijken. Verder bevordert deze overname de geografische diversificatie van het bedrijf en versterkt het haar investering in Amerika, met de bedoeling groei te versnellen en winstgevendheid in de regio aan te zwengelen.

Masahiko Uotani, voorzitter en CEO van Shiseido, gaf volgend commentaar: “Deze transactie is goed afgestemd op het doel van Shiseido om tegen 2030 een bedrijf voor persoonlijk schoonheidswelzijn te worden dat mensen ondersteunt om unieke schoonheid en welzijn in hun hele leven te verwezenlijken. Dr. Dennis Gross Skincare is de perfecte aanvulling voor onze globale portfolio prestigieuze merken, omdat hun fundamentele waarden in lijn zijn met die van ons wat hun wetenschappelijke en innovatieve benadering van schoonheid betreft en onze cultuur waarin mensen op de eerste plaats komen. Het doet ons bijzonder genoegen om het team van Dr. Dennis Gross Skincare bij de Shiseido-groep te verwelkomen, en ik heb er alle vertrouwen in dat Dr. Dennis Gross Skincare onze groei in Amerika zal versnellen, een regio die sterke bedrijfsprestaties heeft gekend dankzij onze portfolio met uitzonderlijke merken.”

Ron Gee, voorzitter en CEO van Shiseido Americas en Global M&A Leader voor Shiseido, voegde hieraan toe: “We bewonderen al geruime tijd wat Carrie Gross heeft opgebouwd via innovatie en baanbrekend werk in de schoonheidssector, en de unieke manier waarop het merk geloofwaardige, doeltreffende producten levert aan de hand van onderzoek, toegankelijkheid en opleiding. We zijn ook enthousiast om voortaan met Dr. Dennis Gross te kunnen werken, een ervaren, wereldwijd vermaarde en officieel gecertificeerde dermatoloog wiens werk een trouw en zeer geëngageerd klantenbestand heeft aangetrokken. Wegens ons diepgaand engagement ten overstaan van onze teams en onze consumenten, weet ik zeker dat Dr. Dennis Gross Skincare binnen de Shiseido-portfolio zal gedijen.”

Dr. Gross, medeoprichter van Dr. Dennis Gross Skincare en Chief Science Officer, en Carrie Gross, medeoprichtster en Chief Executive Officer, verklaarden: “We hebben Dr. Dennis Gross Skincare in 2000 gelanceerd met de missie om een verschil te maken in het leven van alle mensen over de hele wereld door hen te helpen om een gezondere huid te hebben. We hebben een ongelooflijk merk tot stand gebracht, met een diepe klinische grondslag en een trouw consumentenbestand. Het doet ons dan ook bijzonder genoegen dat we een partner hebben gevonden die onze waarden deelt. Met haar lange, rijke erfenis die schoonheid met wetenschap vermengt, is Shiseido een ideale thuis voor Dr. Dennis Gross Skincare. We kijken er dan ook naar uit om met het team van Shiseido samen te werken om verder innovatieve producten en oplossingen voor de verzorging van de huid te ontwikkelen, die zichtbare resultaten opleveren.”

De transactie werd geleid door Shiseido Americas en het Global M&A-team van Shiseido, in nauwe samenwerking met Shiseido Company, Limited, het moederbedrijf. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en afsluitingsvoorwaarden, en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond. Er werden geen voorwaarden voor de transactie bekendgemaakt.

Jones Day trad op als juridisch adviseur van Shiseido Americas. Raymond James trad op als exclusieve financiële adviseur van Dr. Dennis Gross Skincare. Cowan, DeBaets, Abrahams & Sheppard LLP traden op als juridisch adviseur van Dr. Dennis Gross Skincare, en Morrison Foerster trad op als juridisch adviseur van een aantal aandeelhouders.

Over Shiseido Company, Limited

Shiseido werd in 1872 in Japan opgericht als de eerste privéapotheek in Westerse stijl. Het bedrijf evolueerde geleidelijk aan tot een cosmeticabedrijf dat mensen zeer geavanceerde technologie en de meest verfijnde esthetiek aanbod die over de hele wereld verkrijgbaar is. Ondertussen staat de naam Shiseido wereldwijd bekend als het belangrijkste cosmeticabedrijf met haar wortels in Japan, en staat deze naam synoniem voor de hoogste kwaliteitsnormen ter wereld. Absoluut eigentijds en innovatief na meer dan 150 jaar activiteit, worden de merken van de Shiseido Group in meer dan 120 landen en regio’s verkocht. Aan de hand van haar nieuwe strategie voor middellange tot lange termijn “SHIFT 2025 and Beyond”, beoogt Shiseido om tegen 2030 een “PERSOONLIJK SCHOONHEIDSWELLNESS-BEDRIJF” te worden, om de bedrijfsmissie, SCHOONHEIDSINNOVATIES VOOR EEN BETERE WERELD, te verwezenlijken. Voor meer informatie gaat u naar https://corp.shiseido.com/en/.

Over Dr. Dennis Gross Skincare

Dr. Dennis Gross Skincare werd in 2000 in New York Stad gelanceerd als een huidverzorgingsmerk, opgericht door Dr. Dennis Gross, een voormalige onderzoeker die huidkanker bestudeerde en actief is als dermatoloog, samen met zijn vrouw Carrie Gross. Samen hebben ze baanbrekend werk in de schoonheidsector verricht door mensen te vragen om dagelijks een peeling uit te voeren met hun nu emblematische Alpha Beta® Daily Peels. Aan de hand van innovatieve, gepatenteerde formules en de integratie van eenvoudige, begrijpelijke instructies, waren klanten meteen overtuigd. Op vandaag is de Alpha Beta Peel in de Verenigde Staten het absolute topproduct voor een peeling thuis en een vaste waarde in de schoonheidskamers van beroemdheden, schoonheidsspecialisten en make-up artiesten. Dr. Gross blijft verder innovaties en expertise uit de dermatologiepraktijk aan retailconsumenten over de hele wereld aanbieden in de vorm van producten die thuis makkelijk te gebruiken zijn, ontwikkeld om ze in personaliseerbare kuren aan te wenden om diverse problemen te behandelen. Voor meer informatie gaat u naar het merk op Instagram, Facebook of drdennisgross.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Shiseido Americas
Jadzia Zielinski Tirsch

Jonathan Leacock

jtirsch@sac.shiseido.com
jleacock@sac.shiseido.com
+1 212-805-2357

+1 212-805-1299

OF

FGS Global

Emily Claffey/Danya Al-Qattan/Bridget Nagle

Shiseido@fgsglobal.com
+1 212-687-8080

Voor Dr. Dennis Gross Skincare
Alyssa Keller D’Amico

Directeur Content & Communicatie

alyssa.keller@dgskincare.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr