09:39 uur 21-12-2023

SK Telecom en Thales werken samen aan PQC (Post Quantum Cryptography) om de bescherming van gebruikers op het 5G-netwerk te verbeteren

  • De vooraanstaande Koreaanse gsm-operator SK Telecom en Thales sluiten een partnerschap om PQC (Post Quantum Cryptography) op 5G-netwerken uit te bouwen om zo de identiteit en de privacy van abonnees te waarborgen.
  • Dit is een belangrijke innovatie gebaseerd op Thales 5G PQC SIM-kaarten en SKT 5G standalone netwerkomgeving.
  • SK Telecom en Thales beschikken beide over geavanceerde mobiele cryptografie-expertise. Daardoor zijn ze uitermate geschikt om deze kwantum-resistente oplossing voor de telecommunicatiesector als pioniers te lanceren.

MEUDON, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– In de context van 5G-netwerken en de evolutie van cryptografiestandaarden, sloten SK Telecom (“SKT”), de grootste gsm-operator van Korea, en Thales, leider op gebied van digitale beveiliging, een partnerschap om geavanceerde kwantum-resistente cryptografie met succes te testen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231219898102/nl/

Credit rawpixel

Credit rawpixel

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERS

Thales, Mediarelaties
Digitale identiteit en beveiliging
Vanessa Viala

+33 (0)6 07 34 00 34

vanessa.viala@thalesgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr