13:00 uur 20-12-2023

ECI Software Solutions neemt Treetop over – Automatiseerder van de Nederlandse bouwbranche

Strategische acquisitie breidt de aanwezigheid van ECI in Europa uit met het meest complete bedrijfssoftware portfolio voor de bouw in Nederland.

FORT WORTH, Texas–(BUSINESS WIRE)– ECI Software Solutions heeft vandaag aangekondigd dat zij Treetop Group, een softwarebedrijf gespecialiseerd in bedrijfssoftware voor de bouwindustrie in Nederland, hebben overgenomen. Het is de eerste acquisitie van ECI in de bouwsector buiten de VS en daarmee vergroot het ECI’s aanwezigheid in Europa, met de uitbreiding van het softwareportfolio voor de bouw. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

“Treetop helpt bedrijfseigenaren in de Nederlandse bouwbranche om zakelijke uitdagingen in de sector aan te gaan door gebruik te maken van moderne technologie en automatiseringsoplossingen. De kracht van ECI als leider in software voor de bouwsector in de VS, samen met de jarenlange ervaring van Treetop en hun grote en loyale klantenbestand in Nederland, vormen een geweldige combinatie”, aldus Trevor Gruenewald, CEO van ECI Software Solutions.

“Treetop biedt een breed palet aan Enterprise Resource Planning (ERP) software en softwareapplicaties die voldoen aan de behoeften van kleine tot middelgrote bouwbedrijven (MKB) in Nederland. Treetop is ontstaan door een selectieve buy-and-build-strategie met steun van grootaandeelhouder Nedvest”, zegt Maarten van der Vlist, Partner bij Nedvest.

“Ik ben trots op wat we samen met het Treetop team hebben bereikt. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om alle mensen bij Treetop te bedanken voor hun toewijding en energie om Treetop te laten groeien. Wij kennen ECI en beschouwen ECI als de ideale partner om Treetop te ondersteunen bij het verder verstevigen van haar positie als marktleider in het software-ecosysteem voor de bouwsector”, zegt Maarten van der Vlist, partner bij Nedvest.

Treetop gaat in het jaar 2024 een nieuw cloud product lanceren: Treetop Online, een native cloud ERP softwareoplossing ontworpen voor kleine bouwbedrijven om de bedrijfsprocessen real-time te kunnen beheren.

De bestaande producten van Treetop zijn: Admicom, een alles-in-één ERP-software die speciaal is gebouwd voor MKB-bouwbedrijven; Kraan, een ERP-softwareplatform voor het middensegment bouwbedrijven; Technosoft, 2D/3D-software voor de ontwerpen en berekeningen van constructeurs; TreeICT, een Managed Services organisatie; HomeDNA, een expertsysteem om klant- en kwaliteitsprocessen in de bouw te stroomlijnen; en Frank, een bouwsoftwareapplicatie die ZZP’ers in de bouw ondersteund.

“ECI heeft een solide pad gebaand in de software-industrie voor de bouw, bevestigd door een bewezen trackrecord en ongeëvenaarde expertise”, aldus Geert-Jan den Besten, CEO van Treetop. “Terwijl deze branche zich blijft ontwikkelen en moderniseren, blijft ECI standvastig in haar missie om klanten te versterken en naar een hoger niveau te tillen met investeringen in innovatie, een eersteklas R&D-team en wereldwijde ondersteuning voor substantiële groei. Nu Treetop en ECI hun krachten bundelen, kijken wij uit naar de voortzetting van de klantgerichte aanpak die het succes van Treetop heeft bepaald.”

Met meer dan 3000 klanten heeft ECI Europa al een groeiende aanwezigheid in de Nederlandse maakindustrie. Door het toepassen van branchekennis, helpt ECI klanten met innovatieve software oplossingen in ERP, finance, ERP-software (Enterprise Resource Planning), APM-software (Advanced Production Managementsystem), CAD/CAM-software, Business Intelligence-oplossingen, fieldservice oplossingen, oplossingen op het gebied van ketenintegratie en mobiele applicaties. De strategische overname van Treetop zorgt voor een verdere uitbreiding van het porfolio van ECI en de branchekennis in deze regio.

Om meer te weten te komen over ECI, bezoek de https://www.ecisolutions.com/nl/

Over ECI Software Solutions

ECI Software Solutions levert zakelijke cloudsoftware voor het integrale beheer van kleine en middelgrote bedrijven. De branchespecifieke oplossingen van ECI zijn ontwikkeld door experts in de maakindustrie en de bouwsector. Ze verbinden bedrijven met hun klanten en verbeteren het overzicht, de operationele efficiëntie en de winstgevendheid. Met ECI kunnen bedrijven zorgen voor een naadloze integratie van sales en marketing, CRM, data en gegevensanalyse, e-commerce, apps en de verwerking van betalingen. ECI is ruim 30 jaar marktleider en heeft 24.000 klanten in ruim 80 landen. Het hoofdkantoor van het softwarebedrijf is gevestigd in Fort Worth, Texas. ECI heeft vestigingen in Australië, Canada, Groot-Brittannië, Mexico, Nederland en de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie naar https://www.ecisolutions.com/nl/.

Over Nedvest

Nedvest is een family office gevestigd in Amsterdam en staat bekend om haar actieve betrokkenheid als aandeelhouder van de bedrijven die zij ondersteunen. Het bedrijf concentreert zich op investeringen in Nederland en hanteert een hands-on aanpak. Nedvest brengt een schat aan ervaring mee in verschillende samenwerkingsverbanden, wat heeft geleid tot (internationale) deals en succesvolle exits in een breed scala aan industrieën. Nedvest heeft blijk gegeven van veelzijdigheid en toewijding bij het stimuleren van de groei van bedrijven in verschillende sectoren. Momenteel richt het bedrijf zich binnen haar bestaande portfolio op de digitale economie.

Voor meer informatie, bezoek de website: https://nedvest.nl/

Contacts

Nicole Bauritius

EnSerio PR (For ECI Software Solutions)

eci@enserio.nl

Check out our twitter: @NewsNovumpr