23:34 uur 20-12-2023

Acadian Asset Management benoemt Kelly Young tot CEO

Acadian-veteraan met 15 jaar dienst zal volgende groeifase aansturen

Ted Noon bevorderd tot Chief Marketing Officer

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Acadian Asset Management (“Acadian” of “het Bedrijf”) maakte vandaag bekend dat haar uitvoerend comité unaniem Kelly Young tot Chief Executive Officer heeft benoemd, met ingang van vandaag. Young behoudt haar stoel in het uitvoerend comité van Acadian. Zij volgt Ross Dowd op, die sinds 2018 de rol van CEO op zich had genomen. Ted Noon zal Kelly opvolgen als Chief Marketing Officer bij Acadian.

Als CEO zal Young toezicht houden op de dagelijkse activiteiten van Acadian, de strategische initiatieven van het bedrijf op lange termijn uitvoeren en de volgende groeifase ervan aansturen. Zij heeft een diep begrip van de activiteiten en klanten van Acadian, dankzij haar belangrijke leiderschapsrollen tijdens haar 15 jaar bij het bedrijf, recent als Executive Vice President, Chief Marketing Officer. Ze kwam in 2009 in dienst bij Acadian via de U.K.-afdeling van het bedrijf nadat ze actief was geweest als Europees hoofd van de index fund management business voor SGAM Alternative Investments. Daarvoor bekleedde zij senior portfoliobeheerfuncties bij Northern Trust Global Investments en Barclays Global Investors.

Ted Noon, die voordien actief was als Senior Vice President, directeur van de klantengroep van Amerika, werd bevorderd tot Chief Marketing Officer. In deze hoedanigheid zal hij toezicht houden op de globale klantendienst en de distrubutie-inspanningen van Acadian. De rest van Acadians bestuursteam blijft in functie, inclusief Brendan Bradley als Executive Vice President, Chief Investment Officer.

“Kelly is een bewezen, gerespecteerde en efficiënte leider die de enorme groei bij Acadian heeft opgevolgd,” zegt Bradley. “Haar diepe institutionele expertise en begrip van de behoeften van onze klanten maakt haar geknipt om op te treden als onze volgende chief executive en om verder betekenisvolle resultaten te leveren voor onze klanten en groei op lange termijn voor al onze belanghebbenden. We bedanken Ross voor zijn bijdragen aan het bedrijf en wensen hem het beste toe voor zijn toekomstige activiteiten.”

“Ik heb Acadians bedrijfsgroei en evolutie ondertussen bijna 15 jaar met trots gesteund, en ik ben bijzonder opgetogen om de teugels in handen te nemen op een dergelijk cruciaal tijdstip voor ons bedrijf,” voegt Young toe. “Het bestuursteam en ik verbinden ons ertoe om aan onze klanten over de hele wereld uitzonderlijk investeringsexpertise te bieden en om met hen samen te werken om hun investeringsdoelstellingen te bereiken.”

Over Acadian Asset Management

Acadian Asset Management, LLC investeert systematisch voo rekening van pensioenfondsen, kapitaalinstellingen, regeringen, stichtingen en andere institutionele investeerders, met globaal US$97 miljard aan activa onder beheer op 30 september 2023. Het bedrijf gebruikt een innovatieve verscheidenheid van gedisciplineerde, systematische investeringstechnieken binnen aandelenspecifieke, macro- en peer prognosemodellen. Acadian biedt vermogen, krediet, vermogensalternatieven, beheerde volatiliteit, macro, extensie- en duurzame strategieën. Acadian heeft aangesloten kantoren in Londen, Sydney en Singapore.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

pro-acadian@prosek.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr