13:32 uur 19-12-2023

Owkin sluit een samenwerkingsakkoord met MSD om op AI gebaseerde kankerdiagnose te ontwikkelen

  • Owkin werkt samen met MSD om op AI gebaseerde digitale MSI-H (Microsatellite Instability High) pathologiediagnose voor vier vormen van kanker te ontwikkelen en op de markt te brengen.
  • Het is de bedoeling om patiënten te prescreenen op de MSI-H biomarker, die wordt aangetroffen in een groot aantal soorten vaste tumoren en een sterke predictor is van PD1/PDL-1 inhibitorefficiëntie bij kanker.

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Owkin, een Frans-Amerikaans biotechnologiebedrijf dat artificiële intelligentie (AI) toepast voor het ontdekken, de ontwikkeling en diagnose van geneesmiddelen, maakte vandaag bekend dat het een samenwerkingsakkoord heeft gesloten met MSD, de handelsnaam van Merck & Co Inc., Rahway NJ USA, om op AI gebaseerde digitale pathologiediagnose voor de EU-markt te ontwikkelen en in de handel te brengen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stephanie Libous

Directeur PR & communicatie

stephanie.libous@owkin.com

Edward Farmer

PR Consultant

edward.farmer-ext@owkin.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr