21:31 uur 15-12-2023

Tyvak International voltooit Test Readiness Review van de nanosatelliet Milani

De nanosatelliet ontworpen door Tyvak International, de internationale tak van Terran Orbital, zal de Hera-missie van de ESA (European Space Agency) ondersteunen

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Tyvak International, de Europese leider op gebied van kleine satellieten, maakte vandaag samen met haar projectpartners bekend dat het met succes de Test Readiness Review van het ruimtevaartuig Milani heeft behaald. Milani, een kritiek onderdeel van de planetaire defensiemissie Hera, zal de eerste nanosatelliet voor de verre ruimte van de ESA (European Space Agency) zijn. Milani is eveneens de eerste nanosatelliet ooit die in een baan rond een asteroïde zal gaan. Tyvak International is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de missie-uitvoeringen van Milani. Tijdens deze exploratie wordt Tyvak International bijgestaan door een uitstekend consortium Europese bedrijven en onderzoekscentra uit Finland, de Tsjechische Republiek en Italië.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231215832268/nl/

Milani is a CubeSat developed by Tyvak International SRL, devoted to the visual inspection and dust detection of Didymos asteroid following DART impact. More info under https://tyvak.eu/missions/milani/ (Photo: Business Wire)

Milani is a CubeSat developed by Tyvak International SRL, devoted to the visual inspection and dust detection of Didymos asteroid following DART impact. More info under https://tyvak.eu/missions/milani/ (Photo: Business Wire)

Als onderdeel van de eerste test ter wereld om een asteroïde af te buigen na de succesvolle impact van het NASA-ruimtevaartuig DART op de asteroïde Dimorphos, zal Hera een gedetailleerd post-impact onderzoek uitvoeren, waardoor het experiment wordt omgezet in een goed begrepen en herhaalbare planetaire defensietechniek. Om haar doelstellingen te halen, zal Hera gebruik maken van nieuwe technologieën, van autonome navigatie rond een asteroïde tot operaties in de nabijheid met geringe zwaartekracht. Hera wordt het eerste onderzoek van de mensheid voor een ontmoeting met een binair asteroïdesysteem en Europa’s vlaggenschip Planetary Defender.

Milani, dat genoemd werd naar professor Andrea Milani, de pionier van asteroïdenrisicoanalyse die op de proppen kwam met het originele missieconcept met dubbel ruimtevaartuig Don Quijote, waaruit de DART-Hera missies zijn afgeleid, is een begeleidende nanosatelliet van Hera, gedragen door het moedervaartuig tijdens de vlucht naar Didymos, die uiteindelijk in de buurt ervan zal worden losgelaten. Milani’s instrumenten zijn de hyperspectrale imager ASPECT (van VTT, Finland), de stofdetector VISTA (Volatile In-Situ Thermogravimetre Analyser) , en de Navigation Camera ontwikkeld door Tyvak International in samenwerking met de Politecnico di Milano voor beeldverwerkingsalgoritmes. Tot slot zullen laserreflectors (van INFN, Italië) nooit eerder geziene zwaartekrachtveldmetingen van de asteroïde uitvoeren, gekoppeld met Hera’s laserbereikvinder.

Tyvak International maakt deel uit van de Terran Orbital Corporation (NYSE: LLAP) (“Terran Orbital” of het “Bedrijf”), een internationale leider op gebied van op satellieten gebaseerde oplossingen die in eerste instantie voor de ruimtevaart en defensiesectoren dienen. “Terran Orbital is trots dat Tyvak International met succes de Test Readiness Review heeft behaald,” zegt Marc Bell, medeoprichter, voorzitter en CEO van Terran Orbital. “We zijn vereerd door het vertrouwen dat ESA in Tyvak International stelt, en we kijken ernaar uit om verder geavanceerde satellietoplossingen te ontwerpen, te bouwen, te leveren en te exploiteren voor missies zoals de missie van Hera.”

“We waren er altijd al trots op dat we deel uitmaken van een dergelijke uitdagende missie. De Test Readiness Review is dan ook een cruciale mijlpaal voor het programma,” aldus Margherita Cardi, vicevoorzitter Programma’s van Tyvak International en programmabeheerder van Milani. “De voorbije maanden hebben we de satelliet geassembleerd en zagen het met de dag vorm aannemen. Het was een zeer fascinerende en emotionele fase voor mij en het hele team.”

“Het volledig geïntegreerde ruimtevaartuig Milani bewonderen brengt heel wat emoties teweeg die de tienduizenden uren baanbrekende bouwtechnische inspanningen ruimschoots goedmaken,” zegt Ian Carnelli, Hera-projectbeheerder bij ESA. “Tyvak International heeft een uniek engagement betoond om dit project van blauwdruk in werkelijkheid om te zetten. We wachten vol ongeduld op het voltooien van de milieutestcampagne om het testen met het ruimtevaartuig Hera te beginnen. Weer een stap dichter bij Didymos.”

De volgende stap voor de satelliet Milani is de uitvoering van de Milieutestcampagne in het Laboratorio di Qualifica Spaziale van CIRA (Centro Italiano Ricerche Aerospaziali, gevestigd in Capua, in Italië). Daarna keert de satelliet terug naar Tyvak voor de laatste testen en verificatie. Milani wordt begin 2024 aan ESA geleverd, om de elektromagnetische compatibiliteitstestcamagne en de uitgebreide SVT’s (System Validation Tests) te ondersteunen, waarbij ook het grondsegment van de missie is betrokken.

Over Tyvak International

Tyvak International, een onderneming van Terran Orbital, is een toonaangevende Europese leverancier van nano- en microsatellieten gevestigd in Turijn, in Italië. Als koploper op het vlak van miniaturisatie gespecialiseerd in uitvoering en levering, is Tyvak International de hoofdaannemer van de ESA (European Space Agency) voor de Milani-missie, die een team van 12 entiteiten, universiteiten, onderzoekscentra en ondernemingen in Italië en heel Europa coördineert. Voor meer info gaat u naar www.tyvak.eu.

Over Terran Orbital

Terran Orbital is een vooraanstaande fabrikant van satellietproducten die in eerste instantie voor de ruimtevaart en defensiesectoren dienen. Terran Orbital levert end-to-end satellietoplossingen door het ontwerp, de productie, de planning van de lancering, de missieoperaties en on-orbit ondersteuning van satellieten te combineren om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende militaire, burgerlijke en commerciële klanten. Voor meer info gaat u naar www.terranorbital.com.

Disclaimer: merk op dat de opinie die in dit artikel wordt gegeven op geen enkele wijze beschouwd kan worden als een reflectie van de officiële opinie van de European Space Agency.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Public Relations

pr@terranorbital.com
949-508-8484

Check out our twitter: @NewsNovumpr