18:26 uur 15-12-2023

Takeda ontvangt positief CHMP-advies voor HYQVIA® als onderhoudstherapie bij patiënten met chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie (CIDP)

  • Indien goedgekeurd, zou HYQVIA [immuunglobuline-infusie 10% (menselijk) met recombinant menselijk hyaluronidase] een tot één keer per maand gefaciliteerde subcutane behandeling thuis of op kantoor bieden
  • Positief advies gebaseerd op Fase 3 ADVANCE-CIDP 1-onderzoek, dat zijn primaire eindpunt heeft bereikt en een statistisch significante vermindering van het terugvalpercentage aantoont

OSAKA, Japan & CAMBRIDGE, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Takeda (TSE:4502/NYSE:TAK) ) heeft vandaag aangekondigd dat het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) de goedkeuring heeft aanbevolen van HYQVIA® [immuunglobuline-infusie 10% (menselijk) met recombinant menselijk hyaluronidase] bij patiënten met chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie (CIDP) als onderhoudstherapie na stabilisatie met intraveneuze immunoglobulinetherapie (IVIG).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Lauren Padovan

Lauren.padovan@takeda.com
+1 (617) 431-8028

Check out our twitter: @NewsNovumpr