21:18 uur 12-12-2023

Panda High Plains Hemp Gin markeert de laatste fase voor inbedrijfstelling om de grootste industriële hennepverwerkingsfaciliteit in het westelijke halfrond op te starten

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Panda Biotech maakte vandaag bekend dat het bouwproces is voltooid evenals het officiële proces voor inbedrijfstelling om haar project Panda High Plains Hemp Gin™ (de “Panda Hemp Gin”) op te starten, dat begon in het begin van het vierde kwartaal. Het proces voor inbedrijfstelling markeert de laatste fase voordat de commerciële activiteiten zullen aanvangen in het eerste kwartaal van 2024 in de 500.000 vierkante voet grote faciliteit van Wichita Falls, in Texas. De Panda Hemp Gin zal 10 metrische ton industriële hennep per uur verwerken voor de productie van vezels van textielkwaliteit, scheven, mengsels van kortvezelige scheven en een bijproduct rijk aan voedingsstoffen waarvan pellets worden gemaakt. De faciliteit zal naar verwachting het grootste centrum voor ontschorsing van hennep worden van het westelijke halfrond en tot de grootste ter wereld behoren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231211724363/nl/

Inside the Panda Hemp Gin, a 500,000 square foot industrial hemp processing facility in Witchita Falls, Texas scheduled to begin commercial operations Q1 2024. (Photo: Business Wire)

Inside the Panda Hemp Gin, a 500,000 square foot industrial hemp processing facility in Witchita Falls, Texas scheduled to begin commercial operations Q1 2024. (Photo: Business Wire)

“Elk deel van de Panda Hemp Gin productielijn, waaronder de drie mijl bovengrondse pneumatische leidingen, de raffinaderij, de mengeenheid, de mechanische zuivering, het opzakken en de opslag van scheven, het verpakken in balen en dergelijke meer, moet individueel worden opgestart, gecontroleerd, uitgebalanceerd en in bedrijf gesteld,” verklaart Panda Biotech Executive Vice President Scott Evans. “Momenteel wordt alle apparatuur individueel opgestart om daarna officieel in bedrijf te worden gesteld.”

Aan de hand van enkel hernieuwbare energiebronnen, is het bouw- en productieproces van de Panda Hemp Gin groen gecertificeerd door de Mid-South Engineering Company, in overeenstemming met de Green Bond Principles van de International Capital Market Association. Panda Biotech sloot ook een partnerschap met Oritain, een wetenschappelijk traceerbaarheidsbedrijf om de meest traceerbare hennep die 100 procent in de Verenigde Staten is geteeld op de markt te brengen.

Verder zet Panda Biotech zich actief in om contracten te ondertekenen met producenten om hennepgrondstof te verbouwen voor het teeltseizoen van 2024, en om hennepvezel te kopen dat al geoogst en verwerkt is. Het bedrijf maakte onlangs een ongeëvenaard pay-to-grow programma bekend voor producenten om te starten met het telen van Panda-hennep. Met up-front gegarandeerd geld en agronomiesteun, ontvangen Panda-producenten ook kostenloos getest en bewezen zaad. Op die manier wordt het risico die producenten kunnen lopen met succes afgewenteld, en dit bewijst nog maar eens Panda’s engagement en belofte aan de landbouwgemeenschap. De voordelen van hennepteelt zijn aanzienlijk, omdat dit een uitstekend wisselgewas is dat de bodem verbetert en een concurrentiële marge biedt. Wie geïnteresseerd is en meer wil weten, kan het telersvragenformulier raadplegen op pandabiotech.com.

OVER PANDA BIOTECH

Het privébedrijf Panda Biotech, LLC is gevestigd in Dallas, in Texas, en wordt beschouwd als een koploper in de opkomende Amerikaanse sector van industriële hennepvezels en -scheven. Het bestuurskader van Panda Biotech heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen, financieren, bouwen en exploiteren van grootschalige infrastructuurfaciliteiten voor schone energie. Ze hebben 22 projecten ontwikkeld, goed voor om en bij $12 miljard aan geïnvesteerd kapitaal. Het bedrijf ontwikkelt momenteel grootschalige faciliteiten voor de verwerking van industriële hennep. Het eerste project van Panda, de Panda High Plains Hemp Gin™ LLC (Panda Hemp Gin), is in partnerschap met Aka-Ag, LLC, een dochteronderneming die volledig in handen is van de Southern Ute Indian Tribe Growth Fund. De faciliteit is gevestigd in Wichita Falls, in Texas. Dit wordt de grootste hennepverwerkingsfaciliteit van het westelijke halfrond. Voor meer informatie gaat u naar www.pandabiotech.com en @pandabiotech op Instagram, Twitter of LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Beth Gebhard

SVP, marketing en PR

beth.gebhard@pandabiotech.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr