09:16 uur 08-12-2023

Shiseido kondigt lancering van durfkapitaalfonds aan

Shiseido Long Term Investments for the Future (LIFT) Ventures richt zich op startinvesteringen in beauty wellness innovatie

Ondersteunt Shiseido’s om tegen 2030 een op persoonlijke schoonheid en wellness gericht bedrijf te zijn

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Shiseido Company, Limited (The Prime Market of the Tokyo Stock Exchange: 4911) (“Shiseido”), een toonaangevende wereldwijde onderneming op het gebied van schoonheid, kondigde vandaag de lancering aan van Shiseido Long Term Investments for the Future (LIFT) Ventures. Deze nieuw opgerichte naamloze vennootschap zal investeren in innovatieve early-stage bedrijven op het gebied van beauty wellness. LIFT Ventures richt zich onder meer op investeringen in nieuwe technologieën, innovatieve platformen, snelgroeiende merken en nieuwe bedrijfsmodellen. Het nieuwe speciale fonds sluit aan bij Shiseido’s doelstelling om een bedrijf voor persoonlijke schoonheid en wellness te worden. Het fonds stelt aansprekende innovatie op het westelijk halfrond centraal, en behoudt een wereldwijde visie.

De aankondiging viel samen met de eerste investeringen van het fonds in Phi Therapeutics, Inc. (“Phyla”), een pionier op het gebied van bacteriofaagtechnologie, en in Patrick Kidd Holdings Pty Ltd. (“Patricks”), een verzorgingsmerk voor mannen met een hoogwaardige levensstijl. Phyla is gevestigd in San Francisco, Californië en is opgericht door Yug Varma. PhD. Patricks is gevestigd in Sydney, Australië en is opgericht door Patrick en Aimee Kidd.

“Sinds de oprichting van Shiseido in 1872 is innovatie een fundamentele pijler van ons bedrijf en een cruciaal onderdeel van onze toekomst,” aldus Masahiko Uotani, voorzitter en CEO van Shiseido. “De oprichting van LIFT Ventures is een nieuwe kans om samen te werken met organisaties die zich toeleggen op het creëren van baanbrekende beauty wellness-oplossingen. Het geeft ons een dieper inzicht in de groeiambities van Shiseido zodat we deze beter kunnen realiseren. LIFT Ventures biedt een welkome kans om kennis op te bouwen, waarde te creëren en uiteindelijk zinvolle vooruitgang te boeken voor iedereen.”

“LIFT Ventures versnelt Shiseido’s voortdurende focus op innovatie en is een natuurlijke uitbreiding van ons engagement om de toekomst van schoonheid en welzijn mogelijk te maken,” zegt Ron Gee, President en CEO van Shiseido Americas. “Het ondersteunen, begeleiden en versterken van nieuwe bedrijven is een belangrijk onderdeel van onze toekomstige routekaart. Met groot enthousiasme delen wij ons unieke perspectief en zetten wij onze uitgebreide ervaring in. Wij smeden strategische partnerschappen en helpen gelijkgestemde ondernemers bij het opschalen en realiseren van groei op lange termijn. Met dit in gedachten zijn we verheugd om samen te werken met Phyla en Patricks, twee bedrijven die zich richten op het stimuleren van innovatie en door te breken in hun overeenkomstige categorieën.

LIFT Ventures wordt geleid door Ron Gee en heeft zijn hoofdkantoor in New York City.

OVER SHISEIDO COMPANY, LIMITED

Shiseido werd in 1872 opgericht als de eerste particuliere apotheek in westerse stijl in Japan. Het bedrijf ontwikkelde zich geleidelijk tot een cosmeticabedrijf dat mensen de meest geavanceerde technologie en de beste esthetica bood die over de hele wereld beschikbaar waren. De naam Shiseido, nu wereldwijd bekend als het belangrijkste cosmeticabedrijf van Japanse oorsprong, staat voor de hoogste kwaliteitsnormen ter wereld. De merken van de Shiseido Group, die al meer dan 150 jaar actief zijn, worden nu in meer dan 120 landen en regio’s verkocht. Met haar nieuwe middellange termijn strategie “SHIFT 2025 and Beyond”, streeft Shiseido ernaar om tegen 2030 een “PERSONAL BEAUTY WELLNESS COMPANY” te worden en zijn bedrijfsmissie, BEAUTY INNOVATIONS FOR A BETTER WORLD, te realiseren. Voor meer informatie, bezoek https://corp.shiseido.com/en/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Shiseido Americas
Jadzia Zielinski Tirsch/Jonathan Leacock

Shiseido Americas

jtirsch@sac.shiseido.com
jleacock@sac.shiseido.com
+1 212-805-2357 / + 1 212 805-1299

OF

FGS Global

Megan Bouchier/Emily Claffey/Danya Al-Qattan/Bridget Nagle

Shiseido@fgsglobal.com
+1 212-687-8080

Check out our twitter: @NewsNovumpr