15:11 uur 07-12-2023

Bacardi beperkt als eerste in de sector van geestrijke dranken de koolstofvoetafdruk van de productie van glazen flessen

Proef met nieuwe pionierstechnologie in samenwerking met Hrastnik1860 vermindert de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 30%

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Bacardi, een familiebedrijf dat geestrijke dranken produceert, heeft met succes ’s werelds eerste commerciële productie voltooid van een glazen fles voor geestrijke drank, geproduceerd met gebruik van waterstof tijdens een proef die eerder deze maand plaatsvond.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231207068972/nl/

Bacardi has successfully completed the world’s first commercial production of a glass spirits bottle fueled by hydrogen in a trial that took place earlier this month. (Photo: Business Wire)

Bacardi has successfully completed the world’s first commercial production of a glass spirits bottle fueled by hydrogen in a trial that took place earlier this month. (Photo: Business Wire)

Bacardi werkte met de vooraanstaande glasmaker Hrastnik1860 om als pioniers een nieuwe technologie toe te passen om een glasoven te voeden met waterstof als primaire energiebron, waardoor de uitstoot van broeikasgassen, die doorgaans als bijproduct tijdens de productie van glazen flessen vrijkomen, beperkt wordt.

De fles, die voor deze proef de fles voor de emblematische ST-GERMAIN®vlierbloesemlikeur was, ziet er identiek uit als de fles die volgens de traditionele methoden werd geproduceerd, en zal de komende weken in bars en winkels te vinden zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andrew Carney, Directeur communicatie Europa, Bacardi – acarney@bacardi.com
Jessica Merz, vicevoorzitter internationale bedrijfscommunicatie, Bacardi – jmerz@bacardi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr