20:25 uur 05-12-2023

Het Sustainable Trade Forum van de VAE betrekt de privésector bij het leveren van handelsgerichte oplossingen tijdens COP28

Het Sustainable Trade Forum wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken van de VAE in samenwerking met Capital.com en Vinfast

Het evenement valt samen met de allereerste handelsdag op COP28

Brengt internationale bedrijfs- en investeringsleiders uit de mobiliteits-, nuts- en voedingssector samen.

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Ministerie van Economische Zaken heeft, in samenwerking met het mondiale fintechbedrijf Capital.com en de toonaangevende Vietnamese producent van elektrische voertuigen VinFast, het Sustainable Trade Forum georganiseerd tijdens COP28 in Dubai’s Expo City. Het forum was een belangrijk onderdeel van de allereerste handelsdag tijdens een Conferentie van de Partijen en bracht leiders uit de internationale zakenwereld en investeerders samen om vanuit de privésector hun visie te geven op de wereldhandel en de rol die deze speelt bij het vormgeven van een klimaatvriendelijkere economie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231205331377/nl/

HE Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, UAE Minister of State for Foreign Trade (Photo: AETOSWire)

HE Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, UAE Minister of State for Foreign Trade (Photo: AETOSWire)

Het forum werd geopend door Z. Exc. Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi. De minister van Buitenlandse Handel van de VAE onderstreepte het belang van handel in het wereldwijde gesprek over klimaatverandering en de rol van de private sector in het leveren van oplossingen voor een betekenisvolle langetermijnimpact. De sessies bevatten thema’s zoals ‘Versterking van de veerkracht van de duurzame toeleveringsketen: Navigeren door wereldwijde disruptie’ en ‘Bevordering van groen ondernemerschap: Het koesteren van een duurzaam startup-ecosysteem’, en boden deskundige inzichten uit de logistieke, mobiliteits-, nuts- en voedingssector.

Z. Exc. Al Zeyoudi zei: “Terwijl beleidsmakers en politici het kader kunnen bepalen, zijn het de ondernemers, industriëlen en ondernemers die nodig zullen zijn om echte, schaalbare oplossingen op de markt te brengen. Door de kloof tussen beleidsmakers en leiders uit de particuliere sector te overbruggen, zet het Sustainability Trade Forum een cruciale stap voorwaarts in de richting van een handelssysteem dat schoner, slimmer en sneller is – en dat ons uiteindelijk dichter bij de doelstellingen van de Akkoorden van Parijs brengt.”

Zijne Excellentie voegde eraan toe dat met het oog op de 13e Ministeriële Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie (MC13) van de VAE, die in februari 2024 in Abu Dhabi plaatsvindt, het Forum voor Duurzame Handel een belangrijk platform biedt voor het bereiken van consensus over het vormgeven van een modern wereldwijd handelssysteem dat open, inclusief en rechtvaardig is, en landen de middelen biedt om hun klimaatdoelen te halen.

Tijdens de paneldiscussies benadrukte Le Thi Thu Thuy, Global CEO van Vinfast, hoe geëlektrificeerde mobiliteit een leidende rol kan spelen bij het opbouwen van duurzame toeleveringsketens. Ze zei: “Door traditionele voertuigen met verbrandingsmotor te vervangen, verminderen EV’s natuurlijk de uitstoot van broeikasgassen, maar ze bevorderen ook energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Met het oog op de toekomst biedt de integratie van EV in wereldwijde waardeketens een krachtige strategie in onze overgang naar een duurzamere en veerkrachtigere economie.”

Kypros Zoumidou, Group CEO van Capital.com, zei het volgende: “Inzetten op een duurzaam startup-kader hangt af van de bereidheid van ondernemers om vroeg in hun levenscyclus aan projecten te beginnen. Maar versnelling en succes zijn alleen mogelijk met de steun van investeerders en robuuste ecosystemen. Als een disruptief technologiebedrijf erkennen we hoe slimme partnerschappen tussen overheid en bedrijfsleven echt vooruitgang kunnen brengen.”

Naast de CEO’s van Vinfast en Capital.com werd het forum toegesproken door vertegenwoordigers van de Schotse regering; NYU Abu Dhabi; Ducab Group; Uber; Al Dahra Group; IBM Consulting; ADNOC; General Electric; Princeville Capital; Orbillion Bio, Inc.; Wamda Group; en Change Foods.

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elisha Dessurne
edessurne@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr