23:11 uur 05-12-2023

Foodmate neemt Barth Industrial Automation over

Foodmate, leider op gebied van uitrusting voor verwerking van gevogelte, breidt haar hardware- en softwareoplossingen voor automatisering uit met de overname van Barth Industrial Automation.

NUMANSDORP, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Foodmate B.V. (“Foodmate”), een vooraanstaande internationale ontwerper en fabrikant van apparatuur voor de verwerking van gevogelte en lid van de Duravant groep van operationele bedrijven, heeft Barth Industrial Automation (“BIA”) overgenomen. Met deze overname wordt het technologieaanbod vergroot en worden de services voor geïntegreerde productielijnoplossingen uitgebreid. De overname versterkt verder de diepgaande ontwerp- en ontwikkelingscapaciteiten van Foodmate voor haar portfolio kernproducten, die weeg-, sorteer- snij- en uitbeentechnologieën omvat.

De hoofdzetel van BIA is gevestigd in ‘s-Gravendeel, in Nederland, Het bedrijf heeft zich geprofileerd als een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor bouwtechniek, visie, robotica en automatisring voor OEM-partners in de voedingssector. Door te specialiseren in hardware- en softwaretechnische services, schuilt hun expertise in hun vermogen om besturingsoplossingen voor volledige productielijnen te ontplooien.

“Foodmate en BIA zijn al meer dan 15 jaar strategische partners. We zijn dan ook enthousiast dat we het team ingenieurs, technici en automatiseringsspecialisten van BIA samenbrengen met de experts op gebied van verwerking van gevogelte van Foodmate,” aldus David Wilson, groepsvoorzitter van Foodmate. “Samen zullen we een nog ruimere set geïntegreerde oplossingen voor onze klanten kunnen aanbieden, die productkwaliteit, productie-efficiënctie en maximaal rendement voor hun gevogelteverwerkingslijnen zullen verzekeren.”

De expertise van BIA op gebied van industriële automatisering zal de R&D-activiteiten van Foodmate aanvullen en nieuwe initiatieven voor productontwikkeling voor het bedrijf in een stroomversnelling brengen. “Foodmate heeft een cultuur van voortdurende innovatie en kende een geweldig succes bij het introduceren van nieuwe producten op de markt,” zegt Lisa de Wit-Barth, Operations Manager bij BIA, die voortaan de Human Resources bij Foodmate zal aanvoeren. “Het team van BIA deelt Foodmate’s passie om klanten te helpen gepersonaliseerde oplossingen te configureren die hun productiecapaciteiten verbeteren en ervoor zorgen dat zij veilig, efficiënt en winstgevend werken.”

Over Foodmate

Foodmate is een vooraanstaande internationale leverancier van oplossingen voor de verwerking van gevogelte en werkt samen met de meest gerenomeerde gevogelteverwerkingsbedrijven ter wereld. Foodmate biedt innovatieve technologie en kosteneffectieve oplossingen voor de automatisering van de verwerking van gevogelte. Hun zeer gesofisticeerde machines optimaliseren het rendement, verbeteren de kwaliteit en verminderen de arbeidskosten, terwijl ze ook instaan voor lage eigenaarschapskosten. Foodmate houdt vast aan haar engagement om de aanspreekpartner van de sector te zijn voor apparatuur voor de verwerking van gevogelte. Het bedrijf heeft een strategische internationale voetafdruk, met productie-, ontwerp- en demofaciliteiten in Brazilië, Polen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ga naar www.foodmateglobal.com

Over Duravant

Duravant, met hoofdkantoor in Downers Grove, IL, is een wereldwijd actief bedrijf toegespitst op automatisering en gespecialiseerde apparatuur, met productie-, verkoop- en servicefaciliteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Via haar portfolio van actieve bedrijven levert Duravant betrouwbare end-to-end procesoplossingen voor klanten en partners door middel van engineering en integratie-expertise, projectmanagement en operationele uitmuntendheid. Met wereldwijde verkoopdistributie en servicenetwerken bieden zij onmiddellijke en levenslange ondersteuning na de verkoop aan alle markten die zij bedienen in de voedselverwerking, verpakking en materiaalverwerking. De marktleidende merken van Duravant staan synoniem voor innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor meer informatie gaat u naar www.duravant.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Rik Wijnhorst

Internationaal directeur productie & marketing

+31 186 630 240

rik@foodmate.nl

www.foodmateglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr