15:00 uur 29-11-2023

Wella Company viert verjaardag met drie opeenvolgende jaren van groeimomentum

–Wella Professionals en O·P·I bereiken nummer 1 positie wereldwijd in kleur en nagellak voor salons

–Bedrijf publiceert Milieu en Social Impact-rapport 2022–

NEW YORK & GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– Wella Company, een innovatieve wereldwijde leider in het haar- en nagelsegment van de schoonheidsindustrie met een omzet van $ 100 miljard, luidde vandaag haar derde jaar in als onafhankelijk bedrijf en toonde een breed gebaseerde en evenwichtige groei voor alle merken, categorieën en regio’s. Wella Company realiseerde een hoge enkele cijfergroei in constante valuta in het boekjaar 2023 (FY23), dat eind juni werd afgesloten. Daarmee versterkte het bedrijf haar positie als een van de snelst groeiende bedrijven in de sector. Wella Company’s professionele en retail haar-, beauty- en nagelportfolio van iconische merken omvat Wella Professionals, O-P-I, ghd, Briogeo, Nioxin, Sebastian Professional en Clairol.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231129455437/nl/

Wella Professionals Ultimate Repair Product Line, including Miracle Hair Rescue, a patented, leave-on hair repair treatment that can reverse hair damage in 90 seconds. (Photo: Business Wire)

Wella Professionals Ultimate Repair Product Line, including Miracle Hair Rescue, a patented, leave-on hair repair treatment that can reverse hair damage in 90 seconds. (Photo: Business Wire)

Sinds de oprichting in 2020 heeft Wella Company jaar-op-jaar groei gerapporteerd in zowel ontwikkelde als opkomende markten. Voortbouwend op het succes van Koleston Perfect (KP), haar toonaangevende merk voor professionele haarkleuringen, waarvan in FY23 1,5 tubes per seconde in de hele wereld zijn verkocht, bevestigt het bedrijf haar professionele kleurreputatie als nummer 1 merk voor kleur in salons wereldwijd. Wella Company blijft investeren in het verbeteren van haar kernactiviteiten door uitbreiding naar haarverzorging en in de portfolio van nagel- en schoonheidstechnologie. De e-commerce omzet van het bedrijf heeft ook een groei doorgemaakt, waarbij de marktverkoop verdubbelde door meer partnerschappen aan te gaan met top e-commerce retailers, te investeren in digital-first brand building en consequent de gebruikerservaring op zijn eigen webshop-platform WellaStore te verbeteren om aan de behoeften van salonprofessionals te voldoen.

“Als we naar 2023 kijken, beginnen we de vruchten te plukken van de succesvolle merktransformaties doorheen onze portfolio en van de baanbrekende vernieuwingen. We zien ook dat ons bedrijf volwassen wordt en zich uitbreidt via kanalen en markten. Al onze merken en regio’s groeien sneller dan de categorie. Dit geeft aan dat we nog een enorme groeimarge hebben,” aldus Annie Young-Scrivner, Chief Executive Officer van Wella Company. Ze voegde eraan toe: “In boekjaar 23 groeiden onze omzet en rentabiliteit en breidden we ons marktaandeel uit, en we verwachten dat boekjaar 2024 dat groeitraject zal voortzetten.”

Doorbraakinnovaties en gemoderniseerde merkervaringen winnen topaandeel

Nu Wella Professionals is uitgegroeid tot nummer 1 merk voor kleur in salons wereldwijdi, claimt O-P-I ook haar positie als mondiaal topmerk in professionele nagelsalons. Daarnaast is het merkenportfolio van Wella Company nummer 1 in professionele haarverzorging in Brazilië, een van de snelst groeiende markten van het bedrijf. De innovaties van Wella Company brachten gepatenteerde technologie op verschillende gebieden onder de aandacht, terwijl het uiterlijk en de ervaring van de merkenportefeuille steeds verder werden verbeterd.

  • Wella Company speelt in op de grootste bezorgdheid van consumenten over haarbeschadiging en introduceerde revolutionaire haarproductinnovaties die zowel snelheid als prestaties combineren. Wella Professionals Ultimate Repair lijn met Miracle Hair Rescue is een gepatenteerde, leave-on haarherstellende behandeling met de mogelijkheid om haarbeschadiging zowel van binnen als van buiten in 90 seconden terug te draaien. Ultimate Repair is Wella Professionals’ entree in het prestigieuze haarverzorgingssegment en is een van haar meest succesvolle Care productinnovaties tot nu toe. Na slechts een paar maanden op de markt, wint Ultimate Repair al snel marktaandeel in zowel salons als prestigieuze winkels. Als aanvulling op de vraag in salons blijft Shinefinity, het professionele glazuurproduct en nieuwkomer in de productcategorie vorig jaar, incrementele groei stimuleren. Het enorm populaire merk heeft nu meer dan 40 kleuren in meer dan 30 markten over de hele wereld.
  • Wella Professionals heeft de verpakkingen van de haarverzorgingslijn, waaronder shampoos en conditioners, vernieuwd, wat bijdraagt aan een mondiale omzetgroei in dubbele cijfers.
  • ghd, een toonaangevend wereldwijd merk op het gebied van beautytechnologie en het nummer 1 aanbevolen stylingmerk door professionals in het Verenigd Koninkrijk, heeft met de introductie van ghd Duet Style een nieuwe categorie in nat-op-droogproducten gecreëerd. Duet Style is de allereerste 2-in-1 nat-op-droog styler die tegelijkertijd droogt en stylet zonder schade door warmte en met 45% minder energieverbruik. Sinds de lancering in februari is ghd Duet Style het nummer 3 best verkochte product na de Platinum+ en Gold stylers.
  • Om de groeiende trend in hoofdhuidverzorging in te vullen, introduceerde Wella Company twee nieuwkomers met topprestaties. Nioxin Ultimate Power Serum is een zeer effectieve leave-on hoofdhuidbehandeling ontworpen om het haar vanaf de wortel te versterken en de haarverankering te vergroten. Nioxin Ultimate Power Serum is in mei gelanceerd in één webwinkel, met een dubbele cijfergroei in Noord-Amerika. Ultimate Power Serum trekt nieuwe gebruikers aan, en 93% van de kopers gebruikt het Nioxin-merk voor het eerst. In productbeoordelingen wordt het serum als voorkeursmerk gezien. Op één site beweerde 91% van de gebruikers dat ze het aan een vriend zouden aanbevelen, en meer dan de helft van de beoordelaars op een andere site gaven 5 sterren aan het product.
  • Briogeo, de bekroonde, volledig natuurlijke, inclusieve haarverzorgingslijn, kwam in januari in de categorie hoofdhuidverzorging op de markt met de lancering van Destined for Density, een holistisch hoofdhuid- en haarverzorgingssysteem om de dichtheid van het haar te stimuleren voor dikker, voller en gezonder uitziend haar. Tot nu toe is de collectie – die bestaat uit Density Serum, Shampoo, Conditioner en Supplementen – de best presterende lancering van het merk. Density Serum, de held op de voorraadplank, werd tijdens de lancering de nummer 1 SKU van het merk bij een vooraanstaande schoonheidsspeciaalzaak in Noord-Amerika.
  • Clairol heeft ook het legendarische merk voor thuiskleuringen een nieuw jasje gegeven. De It’s So Me campagne getuigt hiervan. De campagne maakt deel uit van een meerjarige inspanning om Clairol te introduceren bij een nieuwe generatie doe-het-zelf kleurgebruikers. It’s So Me belicht het volledige Clairol-portfolio, inclusief historische merken zoals Nice ‘n Easy permanente haarkleuringen en nieuwe innovaties voor 2023: Natural Instincts Bold, Blonde It Up Crystal Glow Toners en Root Touch Up Spray 2-in-1. Dankzij deze initiatieven heeft de Retail Hair business in de VS een record marktaandeel bereikt van 13,5% in de afgelopen 6 maanden eindigend in september 2023 ii met meer dan 10 maanden van opeenvolgende groei van het marktaandeel.iii
  • O·P·I presenteerde dit jaar verschillende opvallende innovaties die hebben bijgedragen aan het record marktaandeel van O-P-I +4 aandeelpunten ten opzichte van het jaargemiddeldeiv in de Amerikaanse Premium retail en +2 aandeelpunten ten opzichte van het jaargemiddelde in de Amerikaanse voedingsmiddelen-, genotmiddelen- en massakanalen in de categorie nagellak en nagelbehandelingen.v Wereldwijd wint het merk ook marktaandeel in zowel de retail- als de pro-kanalen. vi O·P·I Repair Mode, een gepatenteerde behandeling om de nagel van binnenuit te herstellen in 6 dagen, is een belangrijke stap in het hogere prijssegment en heeft de verkoopverwachting voor het eerste jaar overtroffen. Een andere belangrijke lancering in de VS was O·P·I xPRESS/ON Press-On Nails, dat met succes zijn entree deed in het segment met de hoogste groei in nagels en kunstnagels. De O·P·I x Barbie The Movie-collectie van dit voorjaar was de grootste samenwerking op het gebied van nagels tot nu toe in 2023 in de Amerikaanse voedingsmiddelen-, genotmiddelen- en massaproductenindustrie.vii En O·P·I Nature Strong, de eerste natuurlijke nagellak van het merk, blijft marktaandeel winnen in de voedingsmiddelen-, genotmiddelen- en massakanalen, met een aandeel van 35% in de totale Naturals-categorieviii, waarbij de cumulatieve verkoop in CY 23 tot op heden in de Premium retail in de VS ruim tweemaal die van het toonaangevende natuurlijke nagelmerk in de massamarkt overstijgt.ix

Het eerste Milieu and Social Impact-rapport van Wella Company verschijnt vandaag

Wella Company publiceerde vandaag haar Environmental and Social Impact Report 2022, de eerste gemeten analyse van de inspanningen van het bedrijf om een positieve impact te hebben op mensen, de planeet en via haar producten. De belangrijkste hoogtepunten zijn:

  • Mensen: In 2023 introduceerde Wella Company met succes We Own Our Way (WOW), een breed opgezet programma voor werknemersaandeelhouderschap dat ervoor zorgt dat elke medewerker van Wella Company een gevestigd financieel belang heeft in de toekomst van het bedrijf. Nu hebben medewerkers van Wella Company op alle niveaus de mogelijkheid om te profiteren van vermogensvorming bij de behaalde successen van Wella Company.x Het bedrijf heeft vooruitgang geboekt op het gebied van DEIB (diversiteit, gelijkheid, inclusie en erbij horen) en de vertegenwoordiging van vrouwen wereldwijd verhoogd naar 59%, terwijl dit in de raad van bestuur 58% is. Het bedrijf heeft ook zijn belofte van 100% gelijke beloning voor mannen en vrouwen op alle niveaus één jaar eerder dan het doel bereikt.
  • Planeet: Wella Company zet zich in om de CO2-voetafdruk en het water- en afvalverbruik te verminderen en verlaagde in 2022 de Scope 1-2 CO2-uitstoot met 10% en bereikte nulafval naar vuilstortplaatsen in 2 van de 3 fabrieken en alle 8 distributiecentra die rechtstreeks onder haar beheer vallen. Het bedrijf verminderde ook het waterverbruik met 5,5% en de hoeveelheid afval met 13,7% per geproduceerde eenheid in drie fabrieken.
  • Producten: Gehaalde doelen zijn onder andere dat 80% van de productingrediënten in volume biologisch afbreekbaar is en dat 77% van de totale verpakking recyclebaar, verwerkbaar of hervulbaar is. Het bedrijf zet ook de portfolio-brede overgang naar verpakkingen van gerecycled materiaal voort, waaronder aluminium tubes, papieren dozen en doppen.

“Voor een dergelijk jong bedrijf, geloven we dat we onze reis naar milieu en sociale impact met het juiste momentum voortzetten en onze ambities op een integere en doelgerichte manier waarmaken,” zegt Hilary Crnkovich, Chief Communications and Sustainability Officer van Wella Company.

Over Wella Company

Wij zijn Wella Company, een innovatieve wereldleider in de schoonheidsindustrie die haar meer dan 140 jaar lange geschiedenis en branche-expertise combineert met haar opkomende status als toonaangevend snelgroeiend bedrijf in de sector. Sinds 2020 heeft Wella Company de transformatie van ons bedrijf en onze merken gestimuleerd om een van de snelst groeiende bedrijven in de schoonheidsbranche te worden. Ons portfolio van toonaangevende professionele en retail haar-, nagel- en beauty technologiemerken omvat Wella Professionals, O-P-I, ghd, Briogeo, Nioxin, Sebastian Professional en Clairol. Wella Professionals is het nummer 1 merk voor kleur in salons wereldwijdxi en OPI is een mondiaal topmerk voor professionele nagelsalons. Met de ambitie om het beste beautybedrijf in de branche te worden, inspireren we consumenten en beautyprofessionals met onze merken om er goed uit te zien, zich goed te voelen en zichzelf te zijn. We benaderen het productcreatieproces door wetenschap, technologie en kunstzinnigheid rigoureus te combineren om producten te ontwikkelen die prestaties leveren, vaak gekenmerkt door gepatenteerde technologie, een kenmerk van het legendarische Wella-verschil.

Geleid door onze bedrijfswaarden en met een doel voor ogen om een positieve impact te hebben op mensen via onze producten en op onze planeet en de maatschappij, zorgen we voor duurzame groei voor alle belanghebbenden. Met trots ondersteunen we de salonbranche en de artiesten en stylisten die we bedienen in de 127 landen waarin we actief zijn. Elke dag hebben we invloed op een diverse gemeenschap van meer dan 91 miljoen beautyliefhebbers en professionals uit de branche, social influencers, ambassadeurs, volgers, medewerkers, klanten en leveranciers over de hele wereld. Dit is onze Wella-familie. Onze overtuiging om beter te zijn door het beter te doen is de leidraad voor ons bedrijf en onze vooruitgang op milieu- en sociaal gebied. Door onze reis voort te zetten om onze producten duurzaam te verbeteren, onze impact op het milieu te verminderen en een cultuur te creëren waarin alle medewerkers leiding geven als eigenaren die investeren in ons gezamenlijke succes, is het onze missie dat Wella Company generaties lang succesvol blijft. Ga voor meer informatie over Wella Company naar www.wellacompany.com en volg ons op LinkedIn en Instagram.

i Gebaseerd op de omzet in dollar van Wella Master Brand in de 2022 Salon Hair Care Study voor de categorie haarkleuringsproducten, gepubliceerd door Kline

ii Bron: Nielsen, afgelopen 6 maanden eindigend sept. 2023

iii Bron: Nielsen database, YTD w/e 10/28/23

iv Bron: US NPD jan-sept 2023

v Bron: Nielsen Discover 52 w/e 11/04/23

vi Bron: Euromonitor and Kline 2022 CY

vii Bron: Nielsen Discover jan-okt 31, 2023

viii Bron: Nielsen Discover 52 w/e 11/04/23

ix Bron: US NPD jan-sept 2023

x Het We Own Our Way (WOW) programma is een financieel voordeelprogramma dat wordt uitbetaald na de succesvolle overgang van de volledige eigendom van de meerderheidsaandeelhouder van Wella Company, KKR, Inc. Alle werknemers die hiervoor in aanmerking komen, worden bij indiensttreding ingeschreven zonder dat een persoonlijke financiële bijdrage is vereist.

xi Gebaseerd op de omzet in dollar van Wella Master Brand in de 2022 Salon Hair Care Study voor de categorie haarkleuringsproducten, gepubliceerd door Kline

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts:

Hilary Crnkovich

646-217-1700

Hilary.crnkovich@wella.com

Alix Dunn

203-722-9591

Alix.dunn@wella.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr