22:55 uur 27-11-2023

TJC kondigt overeenkomst aan voor overname van Global Transport Solutions

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– TJC, L.P. (“TJC”) heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Global Transport Solutions Topholding B.V. (“GTS” of het “Bedrijf”), een internationale logistieke dienstverlener gespecialiseerd in leveringsketen- en transportoplossingen voor de maritieme industrie. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, markeert een nieuw hoofdstuk in de groei van GTS.

GTS opereert onder de merknamen Marinetrans en Best Global Logistics en is geografisch sterk vertegenwoordigd op alle continenten. Het managementteam van GTS, onder leiding van de co-CEO’s John Burgstra en Vegard Prytz, heeft een gemiddelde staat van dienst in de sector van meer dan 20 jaar en een diepgaande kennis van het klantenbestand van het bedrijf. John Burgstra, co-CEO van GTS, zegt hierover: “Deze investering onderstreept onze vaste overtuiging in ons bedrijfsmodel, ons toegewijde team en ons potentieel voor toekomstige groei. Als managementteam vinden we het geweldig om in deze volgende fase samen te werken met het team van TJC.”

De overname versterkt de enorme inzet voor zowel de klanten als de medewerkers van GTS. Deze nieuwe fase brengt verbeterde mogelijkheden en middelen met zich mee, waardoor GTS nog meer waarde kan bieden aan haar klanten. Teamleden hebben nu toegang tot bredere mogelijkheden voor professionele vooruitgang en ontwikkeling van vaardigheden en er wordt een cultuur van innovatie en ondersteuning binnen de organisatie bevorderd. Vegard Prytz, co-CEO van GTS, zegt hierover: “Waar ik enthousiast over ben, is dat TJC grote ervaring heeft met het investeren in logistieke en supply chain-bedrijven, en in het helpen van deze bedrijven om hun organisaties duurzaam te laten groeien. Het past perfect bij GTS en onze medewerkers nu we overschakelen naar onze volgende groeifase.”

“We zijn enthousiast over de samenwerking met het GTS-team,” zegt Pete Suffredini, een partner van TJC. “John en Vegard hebben een leider opgebouwd in de logistiek van maritieme reserveonderdelen, door innovatieve, eigen technologie te combineren met eersteklas klantenservice. TJC kijkt ernaar uit om de voortdurende groei van GTS te ondersteunen door gebruik te maken van de middelen en ondersteunende diensten van TJC.”

De nieuwe investering zal de plannen van GTS voor verdere geografische uitbreiding en versterking van haar netwerk ondersteunen. Door haar reikwijdte uit te breiden, wil GTS een breder klantenbestand bedienen en voldoen aan de toenemende vraag naar gespecialiseerde maritieme logistieke diensten wereldwijd. Deze uitbreiding stelt het bedrijf in staat om hoogwaardige diensten te leveren aan nieuwe segmenten en haar positie als toonaangevende dienstverlener in de sector te versterken.

Stifel trad op als financieel adviseur en Kirkland & Ellis LLP en Loyens & Loeff N.V. treden beide op als juridisch adviseur van TJC bij de overname. Jefferies, LLC treedt op als financieel adviseur van GTS. DLA Piper Nederland N.V. treedt op als juridisch adviseur van GTS.

Over Global Transport Solutions:

Global Transport Solutions (“GTS”) is een toonaangevende leverancier van uitgebreide supply chain- en transportoplossingen voor de maritieme industrie en andere tijdkritische sectoren. Met activiteiten onder de merknamen Marinetrans en Best Global Logistics, en een aanwezigheid op alle continenten, zet GTS zich in voor efficiëntie, betrouwbaarheid en klanttevredenheid, door voortdurend te voldoen aan de veranderende behoeften van haar klanten. Ga voor meer informatie naar: http://globaltransportsolutions.com.

Over TJC:

TJC, L.P. (voorheen bekend als The Jordan Company), opgericht in 1982, is een participatiemaatschappij in het marktmiddensegment die fondsen heeft geworven met oorspronkelijke kapitaaltoezeggingen van meer dan $ 23 miljard. Het bedrijf investeert al ruim 41 jaar in een groot aantal bedrijven en helpt deze groeien in een breed scala van industrieën, waaronder gediversifieerde industrie; technologie, telecom & energie; logistiek & toeleveringsketen en consumenten & gezondheidszorg. Het senior investeringsteam investeert al meer dan 20 jaar samen met Operations Management Group als steunpilaar, die in 1988 werd opgericht om operationele verbeteringen in portfoliobedrijven te initiëren en te ondersteunen. TJC heeft kantoren in New York, Miami, Chicago en Stamford. Ga voor meer informatie naar www.tjclp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alec van Eijk, Corporate Development Manager, GTS

alec@globaltransportsolutions.com

Jonathan Marino, Prosek Partners voor TJC

jmarino@prosek.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr