16:29 uur 27-11-2023

A2RL van ASPIRE debuteert autonome raceauto in Abu Dhabi

  • Abu Dhabi Autonomous Racing League houdt zijn eerste evenement in april 2024
  • A2RL introduceert een verbeterde versie van de Japanse Super Formula SF23-raceauto die 300 km/u rijdt
  • Het testen van autonome technologie begint voorafgaand aan de inaugurele race in april 2024

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– de grote uitdaging van ASPIRE, de Abu Dhabi Autonomous Racing League – A2RL, heeft voor het eerst zijn autonome, sterk gemodificeerde Super Formula SF23-ontwikkelingsauto onthuld. De eerste glimp ontvouwde zich in de kantoren van ASPIRE in Abu Dhabi, nabij het wereldberoemde Yas Marina Circuit, waar het belangrijkste evenement van het seizoen – de Formule 1 (F1) Abu Dhabi Grand Prix 2023 – momenteel aan de gang is. Dezelfde locatie zal de plek zijn van het inaugurele A2RL-race-evenement dat gepland staat voor april volgend jaar.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231126268487/nl/

ASPIRE’s team with the newly debuted autonomous Super Formula SF23 racing car in Abu Dhabi (Photo: AETOSWire)

ASPIRE’s team with the newly debuted autonomous Super Formula SF23 racing car in Abu Dhabi (Photo: AETOSWire)

Wereldwijd geprezen journalisten, die ‘s werelds meest gerenommeerde auto- en racepublicaties vertegenwoordigen, waren ook aanwezig tijdens de spectaculaire onthulling van de auto – wat de status van de auto als pionier in de autosportindustrie verder verstevigde.

In april 2024 zullen tien teams in Noord-Amerika, Europa, de VAE en Azië strijden om een aandeel in de prijs van $ 2,25 miljoen te claimen.

De serie heeft tot doel de ontwikkeling en innovatie van autonoom rijden te versnellen en de technologie vooruit te helpen ten behoeve van de veiligheid van auto’s op de weg.

De nieuwe serie maakt optimaal gebruik van de vooruitstrevende en razendsnelle Super Formula SF23-raceauto, ontwikkeld door motorsport-krachtpatser Dalarra. Alle auto’s zullen worden uitgerust met een reeks sensoren en besturingseenheden, evenals een basisniveau van autonome prestaties.

De autonome auto die vandaag werd onthuld, was vers van de baan en had een succesvolle testweek achter de rug. Aan de aanwezigen werd getoond hoe het uitgebreide testprogramma van A2RL is begonnen met het verfijnen van het basis SF23-platform. Dit omvat het valideren van een reeks sensoren, stuurmodules en autonome besturingssoftware. Eenmaal voltooid, zal dit basisplatform beschikbaar worden gesteld aan de tien teams die deelnemen aan de inaugurele A2RL-race op het Yas Marina Circuit op 28 april 2024.

Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, secretaris-generaal van de Advanced Technology Research Council, de moedermaatschappij van ASPIRE, zei: “Dit is een opwindende kans om extreme sporten te gebruiken als basis voor het leveren van technische vooruitgang. A2RL vertegenwoordigt een investering die zal bijdragen aan het opbouwen van een autonoom mobiliteitsecosysteem in Abu Dhabi, waarbij een veilige inzet wordt getoond en OEM-investeringen worden aangemoedigd voor brede acceptatie, wat uiteindelijk de verkeersveiligheid verbetert.”

Stephane Timpano, CEO van ASPIRE, zei: “We zijn verheugd om de autonome A2RL-raceauto te debuteren in de wereldwijde media. Het was een opwindende kans om onze nieuwste ontwikkelingen en tests te bespreken en tegelijkertijd de motivatie en concurrenten achter de wedstrijd te benadrukken. A2RL zal de grootste autonome racecompetitie ter wereld zijn, waarbij de focus wordt verlegd van coureurs naar de ingenieurs, wetenschappers en programmeurs achter briljante autonome racesystemen.”

De inaugurele A2RL-race zal plaatsvinden op het Yas Marina Circuit in april 2024.

Bezoek a2rl.io voor meer informatie.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Jennifer Dewan, Senior Director of Communications

jennifer.dewan@tii.ae

Christopher Foster, directeur, Navigate Partners

christopher@navigate.partners

Check out our twitter: @NewsNovumpr