11:38 uur 23-11-2023

Managem verwerpt categorisch valse beschuldigingen met betrekking tot de Bou-Azzer-mijn

Er zijn geen arseengerelateerde beroepsziekten geïdentificeerd, noch zijn er arseengerelateerde ziekten gemeld in het mijngebied van Bou-Azzer

CASABLANCA, Marokko–(BUSINESS WIRE)– Als een toegewijde exploitant van verantwoorde mijnbouw, verwerpt Managem Group categorisch de beschuldigingen in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung met betrekking tot haar activiteiten in de Bou-Azzer-mijn. Deze beschuldigingen hebben geen feitelijke basis en Managem weerlegt ze krachtig met de volgende feiten:

Gezondheid van mijnwerkers:

De gezondheid van werknemers, inclusief onderaannemers, wordt nauwlettend gevolgd in overeenstemming met de gebruikelijke beste praktijken. Elke werknemer in de mijn heeft twee volledige medische controles en onderzoeken per jaar. Er zijn geen arseengerelateerde beroepsziekten geïdentificeerd, noch zijn er arseengerelateerde ziekten gemeld in het mijngebied van Bou-Azzer. Een positief resultaat mogelijk gemaakt door de goedkeuring van een industrieel proces dat voldoet aan de meest geavanceerde internationale normen.

Bij Bou-Azzer profiteert de mijnwerker van collectieve beschermingsmaatregelen (het ventilatiesysteem in de ondergrondse mijn) en het uitrusten van alle werknemers en onderaannemers met aangepaste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM ‘s).

Bovendien zorgen onderwaterboringen en stofvrije natte verwerking ervoor dat het erts in een stabiele vorm wordt geëxtraheerd, wat de gezondheid en veiligheid van de werknemer garandeert.

Een verantwoordelijke operator:

De pan-Afrikaanse mijnbouwgroep Managem past de hoogste internationale ESG-normen toe op het gebied van milieubescherming, sociale praktijken en bestuur. De Bou-Azzer-mijn is gecertificeerd volgens internationale normen (ISO 45001, ISO 14001, ISO 9001, ISO 26000, MVO-label, RMI) door toonaangevende instanties die de effectieve implementatie van de hoogste normen in de industrie bevestigen.

Waterkwaliteit:

Er zijn grote investeringen gedaan om afvalwater op het industriële terrein op te vangen en opnieuw in het industriële proces te injecteren, waardoor een waterrecyclingpercentage van 93% mogelijk is.

Jaarlijkse audits beschikbaar voor raadpleging (ISO-certificering), tonen geen onregelmatigheden in concentratieniveaus die de drink- en irrigatienormen overschrijden. Waterretentiebekkens worden momenteel opgewaardeerd in overeenstemming met onze toewijding om geen impact op het milieu te hebben.

Managem Group, als een toonaangevende internationale speler, blijft zich inzetten voor het versterken van de positieve voordelen voor zijn werknemers, klanten en de gemeenschappen waarin het actief is in overeenstemming met zijn MVO-verplichtingen.

Managem behoudt zich het recht voor om juridische stappen te ondernemen tegen ongegronde beschuldigingen met betrekking tot de Bou-Azzer-mijn.

Bron: AETOSWire

Contacts

Communication@managemgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr